ASNS JKP „GORICA“ NIŠ: POSLE NAJAVLJENE OBUSTAVE POSLOVA SAHRANJIVANJA ZAPOSLENIMA ISPLAĆENE DVE ZAOSTALE ZARADE. DAT ROK ZA ISPUNJENJE ZAHTEVA – DO KRAJ JUNA MESECA

srb groblje-protetst-radnik_620x0U Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata JKP „Gorica“ Niš kažu da je, posle najave zaposlenih da zbog nerešavanja statusa preduzeća i neizmirenih zarada  nisu u mogućnosti da obavljaju svoje radne obaveze kao što su poslovi sahranjivanja i odžavanja groblja, juče (15.06.2016.) su im isplaćene dve zaostale zarade.

U razgovoru sa zaposlenima, novi vršilac dužnosti direktora JKP „Gorica“ Nenad Mišić ih je zamolio da  mu ukažu poverenje pošto je tek postavljen na dužnost i istakao da ima podršku Gradonačelnika da se problem u ovom preduzeću što hitnije reši.

I pored toga što im je do sada više puta obećano rešenje od strane bivšeg rukovodstva i osnivača Grada Niša, zaposleni su, ipak, odličili da daju šansu Mišiću i da zajedno sa Gradonačelnikom trajno reši status preduzeća i isplati sve zaostale zarade i to najkasnije do kraja juna meseca.

Ukoliko se ne ispoštuju zahtevi, kako ističu u ASNS JKP „Gorica“, posle tog roka biće preduzete sve mere Zakonom propisane za ostvarivanje prava zaposlenih.

Sindikat ASNS JKP „Gorica“ će pružiti svu podršku zaposlenima u cilju ispunjenja zahteva – rešavanje statusa preduzeća i isplata zaostalih zarada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + five =