SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ASNS GRANSKOG SINDIKATA ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE SRBIJE

Ministre podnesi ostavku

Trgična smrt malog Radenka ostala bi još jedna statistička greška da nije bilo očajnog oca i suda javnosti. Užasna smrt dece od sepse i to posle najbanalnijih povreda postala je pojava. Prošle godine umro je, takođe, od sepse i to posle, takođe, bezazlene povrede ruke, mali Aleksandar i da ne nabrajamo više crnu i tragičnu statistiku. I dok tuguje i zgražava se cela Srbija, nadležni ćute. Rutinske izjave, nadzor, komisije, inspekcije i sve to da prođe medijska buka pa ćemo po starom, sve je bilo po  protokolima, niko nije kriv. Dosta bre. Ministre ostavka, direktore smena.

Dosta nam je suficita u budžetu i deficita, svega u zdravstvu, pa i najobičnijeg deterdženta. Ne mogu bolnice više da nam liče na scenografiju za horor film, ne mogu da budu prirodni rezevati za sve vrste bakterija. Uostalom šta bi sa obećanjem o novim kupatilima i veceima u svakom domu zdravlja.

Ne  igrajte se više, deca nam umiru.

U Beogradu, 11.10.2016. godine                                         ASNS- GRANSKI SINDIKAT ZDRAVSTVA

Predsednik dr Slobodan Đurić