Saopštenje za javnost

Isplata jednokratne pomoći

Pripadnici službe za obezbeđenje u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koji su zbog svojih izuzetnih sposobnosti raspoređeni u posebne pritvorske jedinice u OZ u Beogradu, KPZ Požarevac, KPZ u Nišu i ostale njihove kolege, kao i radnici u sistemu alternativnih sankcija, nadzoru, ljudskim resursima i administrativni radnici u skladu sa dogovorom Samostalnog sindikata Uprave i pravosuđa i Ministra pravde nisu dobili jednokratnu pomoć od 12.500 dinara  kao ostali zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a kako stvari stoje neće dobiti i najavljeno povećanje plata od 5 %.

Ovom grubom diskriminacijom ne samo da je omalovažen njihov rad nego su postali radnici drugog reda koji ne zanimaju ni Samostalni sindikat ni Ministrstvo. Uostalom na isti način tretiraju se i zaposleni u Vojsci i Policiji Srbije.

Pozivamo Vladu Srbije da ispravi ovu nepravdu i svim zaposlenima isplati jednokratnu pomoć, a da ubuduće ne deli radnike  i da ista pravila važe za sve zaposlene posebno kada su u pitanju oni zaposleni koji svakodnevno, uz veliki lični rizik, brinu o bezbednosti svih nas i ove Države.

U Beogradu, 5. decembar 2016. god.

Informativna služba ASNS