UPUĆEN DOPIS MINISTARKI PRAVDE NELI KUBUROVIĆ

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) uputila je 6. decembra 2016. godine Ministarki pravde Republike Srbije Neli Kuburović dopis u kojem je ukazano na nepravdu učinjenu delu zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srbije, kojima je uskraćena i nije isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 12.500 dinara.

 

Ministarstvo pravde Republike Srbije

Ministru, gospođici Neli Kuburović

 

Predmet: Isplata jednokratne pomoć zaposlenima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srbije

 

Poštovana,

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata želi da ukaže na nepravdu učinjenu delu zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srbije, kojima je uskraćena i nije isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 12.500 dinara.

Naime, pripadnici službe za obezbeđenje u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija RS koji su zbog svojih izuzetnih sposobnosti raspoređeni u posebne pritvorske jedinice u OZ u Beogradu, KPZ Požarevac, KPZ u Nišu i ostale njihove kolege, kao i radnici u sistemu alternativnih sankcija, nadzoru, ljudskim resursima i administrativni radnici,  u skladu sa dogovorom Samostalnog sindikata Uprave i pravosuđa i Ministra pravde Republike Srbije, nisu dobili jednokratnu pomoć od 12.500 dinara  kao ostali zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a prema informacijama koje smo dobili sa sajta Narodne skupštine Republike Srbije neće dobiti ni najavljeno povećanje plata od 5 %.

Molimo Vas da, u skladu sa Vašim ovlašćenjima, preduzmete potrebne mere da se  svim radnicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija RS, bez obzira na koje su poslove raspoređeni, isplati jednokratna novačana pomoć i na taj način svi radnici, bez diskriminacije, dovedu u isti  položaj.

Takođe, molimo da urgentno predložite odgovarajuću dopunu Zakona o budžetu za 2017. godinu i na taj način stvorite uslove da svi radnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija RS dobiju planirano povećanje plata od 5% u narednoj godini.

S poštovanjem,

Predsednik ASNS

Ranka Savić

U Beogradu, 6. decembara 2016. godine
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 + one =