NAJAVLJEN JEDNOČASOVNI ŠTRAJK UPOZORENJA U JKP „VODOVOD“ ZAJEČAR

Radnici JKP „Vodovod“ iz Zaječara stupiće u ponedeljak, 27. februara 2017. godine u štrajk upozorenja, u vremenu od 10 do 11 časova i biće održan ispred Upravne zgrade preduzeća, najavio je glavni poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Zoran Petrunović.

On je rekao da se zahteva isplata zaostalih zarada za oktobar, novembar i decembar 2016. godine i januar 2017. godine i to da se mesečno, počev od 1. marta 2017. godine isplaćuje jedna i po zarada dok se ne postigne redovnost.

Takođe, kako je istakao, zahteva se i da se od strane osnivača i nadležnih državnih institucija izvrši kontrola zakonitosti poslovanja preduzeća i proveri da li je bilo propusta i zloupotreba službenog položaja u nizu obligaciono-pravnih poslova, kao i da se izvrši obnavljenje zastarele opreme koja je na ivici pogonske spremnosti.

„Neophodno je izvršiti popravku glavnog cevovoda do „Fabrike vode“ koji na više mesta propušta vodu, krovova objekata koji prokišnjavaju, peći za destrukciju ozona i velikog broja ventila u distribuciji vode koji ne funkcionišu“, rekao je Petrunović i dodao da je poseban problem u radu i obavljanju delatnosti preduzeća plaćanje troškova analize vode javnih česmi na koje JKP ne može ni na koji način da utiče kao i zapošljavanje novih kadrova u vezi izrade elaborata za javne česme“, rekao je Petrunović.

Prema njegovim rečima, od osnivača i poslodavca se očekuje poziv na pregovore na kojima bi se utvrdila dinamika rešavanja štrajkačkih zahteva kroz sačinjavanje pisanog sporazuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − 3 =