PREDSEDNICA ASNS I GLAVNI MENADŽER ASNS POSETILI H.K. “KRUŠIK” A.D. VALJEVO

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić i glavni menadžer ASNS Dragan Milovanović posetili su u četvrtak, 2. marta 2017. godine Holding korporaciju „Krušik“ a.d. Valjevo.

„Krušik je među retkim preduzećima u Srbiji u kojoj nema većih problema, gde se otvaraju nova radna mesta, a plate su iznad proseka. Obilazići kompanije širom zemlje susrećem se sa raznim problemima i nezadovoljstvima radnika, a na sreću, takva situacija nije u Krušiku“, rekla je predsednica ASNS Ranka Savić prilikom posete valjevskoj vojnoj fabrici.

Razgovori su vođeni sa članovima ASNS i sa generalnim direktorom „Krušika“ Mladenom Petkovićem, a zaključak je da fabrika ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara i da radnici nemaju veće primedbe.

„Sa ove perspektive predsednice sindikata, gde odlazim u razne delove Srbije, susrećem se sa otkazima, poseta Krušiku zaista predstavlja zadovoljstvo. Konkretno, razlog moje posete bila je informacija da se u vojnoj fabrici ljudi zapošljavaju na osnovu političke veze. To se, realno, ne može izbeći, ali sam od direktora  dobila uveravanje da je to svedeno na minimum i da se prilikom zapošljavanja prvenstveno vodi računa o stručnosti tih ljudi. U posao oko prijema radnika biće uključeni i sindikati, tako da će na taj način kontrola zapošljavanja biti veća“, rekla je predsednica ASNS.

Iako su plate u Krušiku iznad proseka, zaposleni se nadaju još većim zaradama, a jedna od primedbi je bila zaštitna oprema, ali je dobijeno uveravanje rukovodstva Krušika da će i taj problem biti rešen, kako bi bezbednost radnika bila na najvišem nivou.

Prosečno isplaćena neto zarada u 2016. godini iznosi 43.507 dinara. “Krušik” trenutno zapošljava 2.358 radnika.

Poseta delegacije ASNS popraćena je od gotovo svih medija u Valjevu, a večeras (03.03.2017.) od 20.00 časova biće emitovana emisija “Razgovor plus” na TV Valjevo plus u kojoj je gošća bila predsednica ASNS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 + 5 =