ODRŽAN SASTANAK ASNS SA DIREKTOROM UIKS-A

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić (ASNS) i predsednik ASNS-Grupacije sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Saša Vidosavljević kao i članovi Odbora Brane Janković i Željko Mitrović razgovarali su danas (06.03.2017.) sa direktorom UIKS dr Milanom Stevovićem o gorućim problemima zaposlenih u Upravi za izvršenje.

Problemi koji su bili u prošlom periodu ostali su nerešeni i nakon prethodnog sastanka sa direktorom.

Ono što je dominiralo na današnjem sastanku je problem povećanja zarada od 5% a koje nije uračunato samo zaposlenima u Upravi, kao ni pomoć od 12.500 dinara koji su svi zaposleni već dobili izuzev zaposlenih u Upravi.

ASNS je najavila da će pokrenuti tužbu povodom ovog problema kako bi zaštitila prava svojih članova ali i ostalih zaposlenih u Upravi.

4000 dinara za novogodišnje paketiće za koje su sredstva namenski obezbeđena takođe su izostala za zaposlene u Upravi pa je ASNS najavila tužbu i povodom tog problema.

Problem u vezi uniforme u Upravi je postao hroničan jer Služba obezbeđenja svoju profesionalnu dužnost ne može da obavlja u potpunosti pošto ni zimske ni letnje uniforme već duže vremena nema kao ni značke kao zvanični simbol i indetifikacije državnih službenika.

Direktoru Uprave zvanično je predata radna verzija Zakona o položaju zaposlenih u pravosuđu u delu koji se odnosi na zaposlene u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. (Tekst možete preuzeti ovde PREDLOG ZAKONA O ZATVORSKOJ POLICIJI 2017 doc-1

Ovaj predlog dostavljen je i Ministarki pravde Republike Srbije Neli Kuburović, kao i Radnoj grupi Ministarstva pravde Republike Srbije u kojoj ASNS UIKS ima svog predstavnika Željka Mitrovića.

Jedino što je dogovoreno je to da glavni poverenici ASNS-Grupacije UIKS imaju uvid i učešće izradi sistematizacije Uprave i ustanova UIKS-a u Službi za kadrovska pitanja u Nemanjinoj.

Jedini sindikat koji se ozbiljno pozabavio statusom i problemima Službe za obezbeđenje i ostalih zaposlenih je ASNS-Grupacija UIKS, koja trpi svakodnevne napade na glavne poverenike i članove sindikata u medijima ali i u ustanovama od strane drugih sindikata čiji je jedini cilj da se uruši rad Asocijacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 − 4 =