PREDSEDNICA ASNS I PREDSEDNIK ASNS SINDIKATA VOJSKE SRBIJE NA SASTANKU SA MINISTROM ODBRANE

Dana 18.04.2017. godine održan je sastanak sa ministrom odbrane gospodinom Zoranom Đorđevićem i njegovim saradnicima. Ispred ASNS sastanku su prisustvovali predsednica ASNS gospođa Ranka Savić i glavni poverenik ASNS Sindikata Vojske Srbije gospodin Duško Jovanović.

 

Predsednica ASNS je informisala ministra odbrane o problemima sa kojima se ASNS Sindikat Vojske Srbije susreće u radu, o nejednakim uslovima za rad, ali i o favorizovanju pojedinih sindikata.

Ukazala je i na težak materijalni položaj pripadnika vojske i niz drugih problema, te potrebu za njihovo rešavanje.

Glavni poverenik ASNS Sindikata Vojske Srbije Duško Jovanović je upoznao ministra o lošoj informisanosti ljudstva u jedinicama od strane pretpostavljenih starešina, pogotovo onih koji se direktno tiču statusa i ekonomskih olakšica koje preduzima ministarstvo. To dovodi do nezadovoljstav kod profesionalnih vojnika i osećaja da se o njima niko ne brine, a da mogućnosti koje nudi ministarstvo koriste isključivo oni koji su zaposleni preko „rođačkih i prijateljskih veza“.

Ministar Đorđević je informisao predstavnike ASNS da je, ranije pokrenuta inicijativa ASNS Sindikata Vojske Srbije u vezi poboljšanja materijalnog položaja pripadnika MO i VS, prihvaćena. U cilju pomoći i u cilju podizanja nataliteta za svako novorođenče će se isplaćivati jednokratna novčana pomoć u visini od 46.990 dinara.

 

Glavni poverenik ASNS Sindikata Vojske Srbije je tražio od ministra da se poštuje radno vreme jer to predstavlja veliki problem za sve one koji rade na terenu i koji su angažovani na obezbeđenju državne granice i sprečavanju migranata u ilegalnim prelascima.

Ministar Đorđević, kako je rekao, već je doneo naredbu kojom će svi oni koji ne poštuju propisano radno vreme disciplinski odgovarati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 4 =