RADNICI GOŠE BLOKIRALI NA SAT VREMENA ŽELEZNIČKU STANICU

Radnici FŠV „Goša” blokirali su utorak od 10 do 11 časova železničku stanicu u Smederevskoj Palanci zato što rukovodstvo fabrike ne poštuje ni dogovore, ni potpisane sporazume o isplati zaostalih zarada.

Na taj način, kažu, žele da upozore nadležne na „prevare” kojima su mesecima izloženi, a poslednjih dana i novim pokušajima da se jedanaest vagona transportuje u Slovačku, uprkos obećanjima da će im prvo na račune leći deo plata koje im poslodavac duguje.

– Sve je proteklo mirno, policiju smo obavestili pre blokade. Donećemo odluku šta dalje, ali za sada je plan da železničku stanicu blokiramo i u sredu od 9 do 10 sati, u vreme kada po voznom redu ovde saobraća nekoliko putničkih vozova – najavljuje Milan Vujičić, predsednik Štrajkačkog odbora.

Nije isključeno, kaže on, da blokiraju i puteve, kako bi skrenuli pažnju na svoj problem.

Od petka dežuraju i na železničkom koloseku, gde su na nagovor i obećanja rukovodstva, iz pogona izvezli vagone spremne za „Žos Trnava”. Uslov za isporuku teretnih vagona bila je isplata dela zarada, ali kako ni to nije ispoštovano, zaposleni sprečavaju njihov transport u Slovačku. U nedelju po podne osujetili su, kažu, nameru rukovodstva da iskoristi dan za odmor kako bi „na prevaru” odvezli vagone.

Izvor: Politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 − 2 =