REPORTERI NA LICU MESTA SA RADNICIMA “FŠV GOŠA” IZ SMEDEREVSKE PALANKE

Čelnici štrajkačkog odbora Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske palanke sutra bi u Vladi Srbije trebalo da započnu razgovore sa rukovodstvom i Ministarstvom privrede o okončanju štrajka dugog čak četiri meseca.

Štrajkači su posle četiri dana radikalizovali protest tako što je četvorica radnika započelo štrajk glađu, a ostali blokirali pružni prelaz na međunarodnom prelazu Beograd – Solun. Reporteri “Vesti” su, dan pred pregovore u Beogradu, posetili ove nesrećne ljude kojima fabrika u proseku duguje između četiri i pet hiljada evra.

Da bi se ušlo u krug fabrike potrebna je samo novinska legitimacija, doduše, tamo već mesecima niko i ništa ne radi. Štrajkači su se smestili u park ispred upravne zgrade.

– Evo, upravo je prošao bivši direktor. Ovaj sadašnji još nije došao, a i kad dođe šta može da nam kaže – pričaju radnici.

Teške radničke sudbine liče jedna na drugu. Iznose nam ih pojedinačno, pričaju o okolnostima koje su dovele do gomilanja duga, odnosu uprave i šuškanju šta bi država mogla da učini…

FŠV GOŠA Smederevska Palanka (VIDEO)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × 4 =