U “GORENJU” NEMA ŠTRAJKA: VALJEVCI SE DOGOVORILI SA SLOVENCIMA

Postignut sporazum zaposlenih i menadžmenta fabrike rashladnih uređaja “Gorenje”, neće biti štrajka. Radnici u proizvodnji dobijaju mesečne povišice od 4.000 dinara, ostali “hiljadarku”

Zaposleni u fabrici rashladnih uređaja “Gorenje” u Valjevu neće stupiti u generalni štrajk, jer su postigli dogovor sa menadžmentom ove slovenačke kompanije. Svim radnicima u proizvodnji i onima koji su u nju direktno uključeni plata će biti povećana za 3.000 dinara. Za 1.000 dinara biće im povećana i naknada za topli obrok. Svi ostali zaposleni u fabrici u Valjevu dobiće samo povećanje od 1.000 dinara za topli obrok. Svim radnicima u proizvodnji uz julsku zaradu biće isplaćena i jednokratna naknada od 3.000 dinara zbog otežanih uslova rada.

U sporazumu koji su potpisali Simon Kumer, direktor fabrike “Gorenje” u Valjevu, i Slobodan Stanojlović, predstavnik sindikata, stoji da je potpisan dogovor o uspostavljanju socijalnog dijaloga radi rešavanja pitanja od interesa za sve učesnike i potpunog, blagovremenog, pravilnog i sveobuhvatnog rešavanja svih prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih kod poslodavca. Ujedno, prihvatanjem ovog sporazuma, radnici fabrike “Gorenje” u Valjevu odustaju od štrajka koji su najavili od srede, ukoliko ne bi bio postignut dogovor.

– Postigli smo sporazum sa sindikatom koji podržava velika većina zaposlenih i nastavljamo nesmetani rad, kako bismo ispunili sve ranije ugovorene obaveze prema kupcima – rekao je Simon Kumer.

Radnici valjevske fabrike, koja pripada slovenačkoj kompaniji, podsetimo, stupili su prošle nedelje u štrajk, nezadovoljni niskim zaradama i lošim uslovima rada.

USTUPCI OBEJU STRANA

Kompanija “Gorenje” saopštila je da je danas došlo do sporazuma između radnika i menadžmenta fabrike rashladnih uređaja “Gorenje” u Valjevu. Kompanija je ozbiljno pristupila rešavanju zahteva zaposlenih i naišla na njihovo razumevanje. Takođe, zaposleni su pokazali spremnost na ustupke, kako bi kompanija mogla da ispuni zahteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + eight =