VULIN IZJAVLJUJE: ZA VOJSKU I POLICIJU 30000 STANOVA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će sa najavljenim povećanjem plate u Vojsci Srbije biti veće nego ikada, ali da se radi i na rešavanju stambenog pitanja vojnika.

„Naravno da su plate nedovoljne, ali činjenica je da rastu i sa povećanjem koje se očekuje biće sigurno veće nego što su ih ikada imali”, rekao je ministar gostujući na RTS.

Očekuje da će to povećanje biti do kraja godine, kada je u dogovoru sa MMF-om planirano povećanje plate za zaposlene u javnom sektoru.

„Smatram da za pripadnike struktura bezbednosti treba rešavati uvek zajedno i pitanje plata, ali i stambeno pitanje. Vojska, policija, BIA trebale bi da imaju veće plate nego što su ikada imali”, dodao je on.

Kako kaže, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta, formirana je komisija i očekuje da će se brzo izaći sa konkretnim predlozima za rešavanje stambenog pitanja za sve strukture bezbednosti, te da očekuje da će to biti i do 30.000 stanova.

„Imamo veliko ulaganje u opremu, oružje. Neutralnost je skupa, sve morate sami da platite, niko vam ne pomaže”, naglasio je ministar.

Govoreći o saradnji sa NATO i Rusijom, on je rekao da će Srbija ubuduće zadržati vojnu neutralnost i da će se primenjivati recipročne mere.

„U onoj meri u kojoj se prihvataju naši oficiri u toj meri i mi prihvatamo druge oficire. Nadamo se da će toga biti više i u Ruskoj Federaciji i u NATO”, rekao je Vulin.

Tokom nedavne posete i razgovora sa pomoćnikom generalnog sekretara odbrane NATO-a pričalo se, dodaje, kako najbrže normalizovati civilni vazdušni saobraćaj iznad južne pokrajine, ali ne gubeći iz vida da su krovni dokumenti koji to regulišu Rezolucija 1244 i Sporazum u Kumanovu.

Tema je bila i pokušaj da se formira Vojska Kosova za šta članice NATO pakta smatraju da je moguće formirati u skladu sa ustavom i zakonom.

„MI smo odlučno protiv toga. Vojna neutralnost nas ne sprečava da kažemo šta su naši interesi.Rezolucija 1244 je jedina koja reguliše način života na prostoru KiM i jasno kaže ‘nema oružane sile osim KFOR-a’ “.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 + 18 =