ODRŽAN SASTANAK POVODOM DAVANjA KONCESIJE ZA AERODROM „NIKOLA TESLA“

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture održan je sastanak povodom davanje koncesije za Aerodrom Nikola Tesla. Sastanku je u ime ASNS prisustvovao Nebojša Rajković, generalni sekretar i Andrija Tadić u ime ASNS- Aerodrom, a u ime Vlade Srbije, državni sekretari Zoran Ilić i Zoran Lazić sa saradnicima.
Sastanak je održan u formatu dogovora.
Na sastanku su razmatrana brojna pitanja vezana za budući položaj zaposlenih i sindikata kod novog poslodavca. ASNS je izneo svoje predloge koji se tiču radnopravne i ekonomske sigurnosti zaposlenih.
Predložili smo da svi radno angažovani radnici (zaposleni na neodređeno i određeno vreme, zaposleni na povremenim i privremenim poslovima, kao i zaposleni preko omladinske zadruge) budu preuzeti od strane novog poslodaca, što znači da niko neće izgubiti posao. Kao minimum socijalne sigurnosti ostaje sadašnji nivo dostignutih prava u visini zarada i drugih primanja, godišnjeg odmora i svih drugih ugovorenih prava zaposlenih.
Sve ovo važilo bi najmanje tri godine kod novog poslodaca čime bi u potpunosti bila zaštićena i obezbeđena prava zaposlenih. Vrlo slične stavove imali su i predstavnici Vlade i moramo da istaknemo njihov netipično otvoren i korektan pristup rešavanju problema zaposlenih. Razgovor će biti nastavljen sledeće nedelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × 2 =