Skupština nastavlja raspravu o predlogu Zakona o obrazovanju, opomene poslanicima DS

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja, ali odmah na početku sednice izrečena je po jedna opomena poslanicima Demokratske stranke (DS) Radoslavu Milojičiću i Aleksandri Jerkov.

Milojičić je na početku rada reklamirao povredu Poslovnika i zamerio predsednici Skupštine Maji Gojković zato što je juče u 20.45 prekinula sednicu parlamenta i ocenio da je to učinila kako bi građani slušali “najnovije laži, laži braće Grim”.

 Gojković ga je prekinula i oduzela poslaničkoj grupi DS dva minuta od diskusije i onemogućila im obrazlaganje jednog amandmana.

Milojičić i Jerkov su potom želeli da govore po Poslovniku i dovikivali iz poslaničke klupa, ali im je Gojković rekla da ne viču, a potom izrekla opomenu.

Milojičić je pitao zašto su dobili opomene ističući da ona ne želi da ih gleda i ne vidi da su podigli Poslovnik te da ne postoji drugi način da joj daju do znanja da žele da govore nego da joj to kažu.

Gojković im je kazala da namerno zloupotrebljavaju instituciju povrede Poslovnika jer povreda “mora da se dogodi neposredno, a ne juče a vi nemate vremena pa ne sedite u skupštini nego sad maltreitirate povredama Poslovnika koje su izmišljene”.

Poslanici su potom nastavili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

11 + 15 =