Država će preuzeti Jumko

VRANjE: Ministar odbrane Alekandar Vulin najavio je danas da će do kraja meseca Vlada doneti zaključak o konverziji duga i preuzimanju odgovarajućeg vlasništva u Jumku, a onda se očekuje da će ta kompanija vrlo brzo moći da postane deo odbrambene industrije Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Kada se to bude desilo, a desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u Jumko i njegovu budućnost, sudbina Jumka će biti izvesna i sigurna, istakao je Vulin tokom posete toj kompaniji.

On je naglasio da to znači da će kompanija imati stabilno i sigurno tržište, ali i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera, “od koga će uvek moći da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba”.Vulin je naveo da u ovom trenutku, u odbrambenoj industriji radi 11.815 radnika, a na proizvodnji naoružanja i vojne opreme mjih 20.000.

Odbrambena industrija Srbije i proizvodnja naoružanja i vojne opreme postaju, i postali su, izuzetno značajna privredna grana, a država će nastaviti da ulaže, poručio je on.Vulin je naglasio da se nada da će Srbija upravo zbog toga već do kraja godine doneti zakon u kome će konačno biti regulisana mogućnost da investitori ulažu u odbrambenu industriju, ali samo do 49 odsto.

Onaj ko može da nam donese novac, tržište i tehnologiju je svakako dobrodošao, ali će upravljački kapacitet i upravljački paket uvek ostati u rukama države, jer je odbrambena industrija Srbije nešto što nam je strateški važno i bez čega ne možemo da ostanemo, rekao je on, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + four =