ODRŽANA SEDNICA ASNS GRADSKOG POVERENIŠTVA NIŠ – SEDNICI PRISUSTVOVALI GLAVNI MENAŽER ASNS I GENERALNI SEKRETAR ASNS

Glavni menadžer Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Dragan Milovanović i generalni sekretar ASNS Nebojša Rajković posetili su 24. oktobra 2017. godine Niš gde su prisustvovali sednici ASNS Gradskog povereništva.  Na sednici se raspravljalo o socijalno ekonomskom položaju zaposlenih u gradu Nišu.

Jednoglasno je donet zaključak da se Vladi Srbije uputi inicijativa da najavljenim povećanjem plata od 2018. godine budu obuhvaćeni i zaposleni u javno – komunalnim preduzećima.

Konstatovano je da veliki broj poslodavaca u Nišu ne isplaćuje adekvatno topli obrok i regres. U pojedinim preduzećima se poslodavci izvrgavaju ruglu tako što zaposlenima isplaćuju jedan dinar mesečno za topli obrok, što je nedopustivo.

Zbog toga će ASNS pokrenuti inicijativu da zaposleni, kojima se isplaćuje jedan dinar, tuže poslodavce i zahtevati nadoknadu u skladu sa Zakonom.

ASNS Gradsko povereništvo Niš pružilo je punu podršku svojim kolegama u JKP „Gorici“ u njihovoj sindikalnoj borbi za redovnu isplatu plata.

ASNS je odlučno protiv toga da se u gradskim komunalnim preduzećima zapošljavaju zatvorenici KP Doma u Nišu jer se na taj način krši sistem kolegektivnog ugovora posebno zbog toga što zatvorenici rade za ekstremno malu dnevnicu kao i da njihov rad nije adekvatan potrebama rada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + seventeen =