PREDSEDNICA ASNS ZA DNEVNI LIST “DANAS”

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić za dnevni list “Danas”, u delu rubrike “Pitanje-odgovor”, odgovorila je na pitanje “Kako komentarišete to što Srbijagasu nije dozvoljeno da isključi gas Srpskoj fabrici stakla?”

-Ja to opravdavam, jer ako imamo masu drugih firmi u kojima radnici po tri, četiri godine ne primaju plate i doprinose, a država i Poreska uprava ne reaguju, dakle ako je na jednoj strani moguća nepravna država, onda je moguća i na drugoj.

Država mora i jedne i druge na neki način da utera u pravni sistem, a ako uteruje samo jedne, a druge ne, jer su u pitanju strani investitori, kojima još daje zemlju, daje subvencije i oprašta dažbine, onda tu i nema pravne države. Tu onda država funkcioniše po principu sile i prava jačeg. Taj isti Srbijagas, kada neko iz vlasti interveniše, ne isključuje gas firmama. Zato, dok se to ne uredi i Srbijagas ne počne da se prema svima jednako ponaša, ja ovo apsolutno podržavam i podržala bih i da nemamo sindikat u Staklari, a imamo vrlo veliki reprezentativni sindikat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − 1 =