U JKP “GORICA” NIŠ NASTAVLJEN JEDNOČASOVNI ŠTRAJK UPOZORENJA

Zaposleni u niškoj “Gorici” ne odustaju: Članovi Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Javnom komunalnom preduzeću koje se bavi pogrebnim uslugama, nastavljaju sa protestom

Štrajk radnika, članova Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Javnom komunalnom preduzeću “Gorica” nastavljen je prvog radnog dana 2018. godine.

Jednačasovni štrajk upozorenja organizuje se od 30. novembra prošle godine.

Oni su najavili da će svakodnevno od 14 do 15 časova obustavljati rad sve do ispunjenja zahteva koje su dostavili osnivaču preduzeća – gradu Nišu.

Radnici “Gorice” traže redovnu isplatu plata, poboljšanje uslova rada, preispitivanje sistematizacije, preispitivanje zarada zaposlenih kao i rada menadženta.

Kao jednu od važnih stavki ASNS traži objavljivanje Izveštaja gradske Radne grupe koja je kontrolisala finansije i rad “Gorice”.

Radnici “Gorice” su poslednjih godina u više navrata organizovali štrajkove zbog mnogobrojnih finansijskih problema u tom preduzeću, a tokom maja 2016. godine pedesetak radnika je spavalo u radionici na groblju, jer nisu imali novac da plate kartice za prevoz.

Izvor: Večernje novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine + nine =