SAOPŠTENjE ASNS

Posle alarmiranja javnosti ukazivanjem na horor stanje u niškoj kapeli Rade Rašović glavni poverenik ASNS JKP Gorica Niš dobio je otkaz.
Umesto ostavke odgovornih ili trenutne smene direktora otkaz dobija sindikalac koji je imao hrabrosti i, pre svega, savesti da obavesti javnost o još jednom zaista neshvaljivom postupku odgovornih u JKP Gorica Niš koji ne samo da mnogo ne mare za poslovni rezultat Preduzeća, za činjenicu da radnici ne primaju plate, već ne poštuju ni elemenrano dostojanstvo preminulih i njihovih porodica. Ako je i od direktora Igora Novakovića i ekipe, mnogo je.
Ni tromesečni štrajk radnika koji je predvodio, upravo, Rade Rašović, ni nalazi Komisije koju je formirao grad Niš nisu dozvali razumu direktore JKP Gorica. Umesto toga Rade Rašović dobija otkaz jer je svojim izjavama “uznemirio javnost”. Dalje nema.
Pozivamo gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji dobro zna i razume probleme u JKP Gorica i koji ni kriv ni dužan crveni, da urgentno smeni direktora Igora Novakovića i kompletan menadžment kao prvi korak u uspostavljanju reda i zakonitosti u radu JKP Gorica.
A Radeta Rašovića, našeg glavnog poverenika, pravog sindikalca i časnog građanina, ASNS će znati da zaštiti i to svim pravnim i sindikalnim sredstvima.

U Beogradu, 23.02.2018. godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen − two =