ASNS NA SASTANKU U MINISTARSTVU KULTURE I INFORMISANJA

U Ministarstvu kulture i informisanja održan je sastanak sa državnim sekretarom gospodinom Igorom Jovičićem i savetnikom gospodinom Nikolom Šeatovićem.

Ispred ASNS sastanku su prisustvovali predsednica Ranka Savić, predsednik Granskog sindikata javnih službi Milan Kolarević, predstavnik ASNS RTS Srđan Bajski i predsednica ASNS Atelje 212 Dubravka Bušatlija.

Razgovaralo se o mnogobrojnim problemima u kulturi, pre svega o novoj sistematizaciji, problemu upodobljavanja zaposlenih i nameštenicima.

Predstavnici pozorišta su ukazali na manjak zaposlenih u tehnici i potrebi novog zapošljavanja.

Zakon o zabrani zapošljavanja uzima svoj danak, tako da srpskim pozorištima preti nemogućnost daljeg rada.

Sa predstavnicima ministarstva se razgovaralo i o problemima u RTS-u. Ministarstvo smo upoznali sa ogromnim nezadovoljstvom zaposlenih, pre svega visinom plata, štetnim ugovorima koji se zaključuju i bespotrebnim angažovanjem eksternih produkcija i fizičkih lica van RTS-a.

Veliko nezadovoljstvo je i u vezi Kolektivnog ugovora koji je zadržao postojeće stanje.

Dogovoreno je da predstavnici ASNS RTS-a u kratkom roku dostave ministarstvu svoje viđenje problema u funkcionisanju i radu RTS-a, kao i predloge za njihovo prevazilaženje. Posle toga će se održati sastanak sa ministrom Vladanom Vukosavljevićem radi dogovora o daljim konkretnim potezima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − eighteen =