GLAVNI ODBOR ASNS USVOJIO PREDLOGE KONGRESNIH DOKUMENATA

Glavni odbor Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata usvojio je na današnjoj sednici predloge Kongresnih dokumenata i prosledio VI Kongresu ASNS na usvajanje.

 

Usvojeni su sledeći predlozi Kongresnih dokumenata:  Predlog Dnevnog reda VI Kongresa ASNS, Predlog Poslovnika o radu VI Kongresa ASNS,  Predlog kandidata za članove Glavnog odbora ASNS, Nadzornog odbora ASNS i Staturne komisije ASNS, Predlozi kandidata za predsednika ASNS, potpredsednike ASNS, glavnog menadžera ASNS i generalnog sekretara ASNS, Predlog Radnog predsedništva VI Kongresa ASNS, Predlog izmena i dopuna Statuta ASNS i Predlog Izveštaja o radu i finansijskog izveštaja za period 2014-2018. godina. Takođe, donete su odluke o predlogu verifikacione i izborne komisije, zapisničara i overivača zapisnika VI Kongresa ASNS.

Pred delegatima će biti i dve Rezolucije koje se odnose na rad agencija za zapošljavanje – rad na lizing i male plate u Srbiji – jeftina radna snaga.

Predloženo je da novi Glavni odbor broji 65 članova, od čega je 14 po funkciji dok će 51 biti izabran na VI Kongresu ASNS.

Ukupan broj delegata sa pravom odlučivanja na VI Kongresu ASNS je 239.

VI Kongres ASNS biće održan 19. maja 2018. godine u Beogradu, u Sava centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 − nine =