SAOPŠTENJE ASNS-INDUSTRIJSKOG GRANSKOG SINDIKATA

Povodom stavljanja Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u proceduru usvajanja u Narodnoj skupštini, ASNS još jednom izražava svoje najoštrije protivljenje i poziva narodne poslanike da ne glasuju za zakon ukoliko ne dođe do izmena u delu  kojim se  omogućava privatizacija namenske industrije.

ASNS ističe da su 165 godina tradicije i iskustva u proizvodnji naoružanja i vojne opreme dovoljna garancija za efikasno, održivo i profitabilno poslovanje vojne industrije.

Privatizacija, osim partikularnih interesa i velikih obećanja, ne bi donela ništa dobro ni radnicima niti našem društvu u celini. Asortiman, kvalitet i kapaciteti naše namenske industrije i bez privatizacije mogu da obezbede zavidno mesto na svetskom tržištu.

Potrebno je samo depolitizovati menadžment i obezbediti bolje uslove rada i zaštitu radnika i adekvatno platiti njihov rad. Davanje ovog nacionalnog resursa u ruke strancima imalo bi nesagledive posledice ne samo za radnike već za naše interese i društvo u celini.

U Beogradu, 26.04.2018. godine

ASNS- Industrijski granski sindikat