ZA SVE GLADNE U SRBIJI

Kolika je briga za ljude u Srbiji najbolje ilustruje primer naše bivše predsednice ASNS „Yumco“ Vranje. Snežana Veličković je žena koja je svoj život uložila u borbu za spas ove kompanije. Kada je pretio stečaj, kada su svi dizali ruke od „Yumca“ Vranje ona je pokretala radnike, ulazila u borbu, vršila pritisak na Vladu Srbije da pomogne kompaniji i ne dozvoli stečaj.

U tome je i uspela. Pitanje je po koju cenu.

Danas je Snežana Veličković socijalni slučaj. Napustila je „Yumco“, nema uslove za penziju. Ima troje dece koja su bez posla, muža invalida.

Lokalna samouprava ćuti. Na sve naše apele ostaje nema. To je samo još jedna u nizu porodica koja je gladna. Zar ih je malo u Srbiji?

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata ne ćuti. Jedinu pomoć koju Snežana ima je od njenog sindikata. Po ko zna koji put se pokazalo da je sindikat na sebe preuzeo i socijalnu funkciju, ono što bi po prirodi stvari trebalo da radi država.

Apelujemo na lokalnu samoupravu da pomogne ovoj porodici. Snežana Veličković ne traži milostinju. Dovoljno bi bilo da barem jedno od njenih troje dece dobije posao.

Ne traži mnogo, zar ne?

 

(Foto: Beta – Obraćanje medijima na protestu ASNS YUMCO Vranje u Beogradu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10 − three =