ZAКLJUČEN КOLEКTIVNI UGOVOR ZA GORENJE

 

Posle višemesečnih pregovora juče, 4.decembra 2018. godine zaključen je Кolektivni ugovor za fabriku Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. Valjevo. Ovim kolektivnim ugovorom obezbeđeno je povećanje zarada zaposlenih za  5.000 do 6.000 dinara, realno održavanje zarada koje se svake godine povećavaju najmanje za rast troškova života, uvećanje zarade po osnovu učinka do 40%, uvećanje zarade za rad na neradni dan od 150%, za rad noću od 40%, regres od 41.443 dinara , božićnica od 12.000 dinara i još po  dve jednokratne isplate od  2.000 dinara, povećanje godišnjeg odmora za 3 do 5 dana , posebni uslovi za rad sindikata , glavnog poverenika i organa sindikata i druge pogodnosti za zaposlene.

Posebno je važno da je kolektivni ugovor zaključen s obzirom da fabrika menja vlasnika i na ovaj način zaštićen je i garantovan  ugovoreni ekonomski i radno pravni položaj zaposlenih i sndikata i kod novog vlasnika.

Značajan doprinos u pregovorima i zaključivanju Кolektivnog ugovora dali su predstavnici ASNS , glavni poverenik Nenad Đurđević, generalni sekretar Nebojša Rajković i pravnik Ana Hadžiegrić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen + two =