SINDIKALNA ŠKOLA ZA PREDSEDNIKE NOVOFORMIRANIH SINDIKATA ASNS

 

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, u okviru Sindikalno obrazovnog centra, nastavila je sa edukacijom  svojih funkcionera i članova za sindikalni rad i sindikalno organizovanje i delovanje.

Glavni menadžer ASNS i direktor Sindikalno obrazovnog centra (SOC) Dragan Milovanović je, u uvodnom obraćanju polaznicima Sindikalne škole ASNS, rekao:

„Ovaj početni kurs treba da vam da osnovna znanja kako se upravlja i vodi jedan moderan sindikat. Mnogi od vas su već prošli prve korake bez predavanja, ali znam da čim ste izabrali da postanete poverenici Asocijacije, borci, vi sigurno nikada nećete posustati u onome što naš sindikat poropagira, a to je jedna kvalitetna i adekvatna zaštita radnika“.

 

Sindikalna škola ASNS traje dva dana, a danas (07.12.2018.) prvog dana obrađene su teme i to:

-„Organizovanje, značaj i delovanje sindikata u preduzećima i ustanovama“;

-„Upravljanje sredstiva sindikalne članarine i poslovanje sindikalnih organizacija ASNS“;

-„Organizovanje i vođenje sastanaka i timski rad u sindikatu“.

Polaznici Sindikalne škole ASNS su glavni poverenici i članovi Odbora poverenika ASNS iz sledećih preduzeća/ustanova: Autotransport Kostolac, Filip Moris Niš, Opštinska uprava opštine Smederevska Palanka, Gorenje Valjevo, JKP “Vidrak” Valjevo, RTB Bor, Dom zdravlja Svijalnac, Muzej savremene umetnosti, Centar za fizičku kulturu “Jezero” Kikinda, Dom zdravlja Lazarevac, JKP “Vodovod” Smederevo,  FRA Čačak, JKP “Gorica” Niš i Narodno pozorište Beograd.

Naredno predavanje biće održano 14. decembra 2018. godine. Predavač je prof. dr Svetozar Krstić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × 4 =