SAOPŠTENJE ASNS POVODOM OTKAZA POVERENIKA ASNS U GEORADU

U trenutku kada se naša zemlja suočava sa velikom ekonomskom migracijom, kada se svi deklarativno zalažu za pronalaženje načina da se spreči odlazak naših građana u zemlje EU, mi se suočavamo sa kršenjem zakona i samovoljom pojedinaca, koji su iznad Zakona i kojima je veliko uporište – partijska knjižica.

To je slučaj direktora privrednog društva „Georad“ Miodraga Stepanovića, koji vodi hajku protiv Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, jer su se naši članovi „drznuli“ da postavljaju pitanja i ukazuju na zloupotrebe poslodavca.

Prvo je otkaz dobio Vladislav Marinković, dipl. inženjer, a sada i poverenik ASNS Jovica Milovanović. Novi poverenik Marko Belić je odmah po preuzimanju funkcije predsednika ASNS  14. januara prebačen na niže radno mesto. Sa srednjom stručnom spremom radi kao fizički radnik.

ASNS će preduzeti sve potrebne mere da zaštiti svoje članove u privrednom društvu „Georad“, ali i da stane na put bahatom ponašanju pojedinih direktora. Da bismo uspeli potrebna nam je i podrška medija.

U Beogradu,                                                                  Služba za odnose sa javnošću ASNS

16.01.2019. godine