OKONČAN ŠTRAJK U REPUBLIČKOM GEODETSKOM ZAVODU

 

 

Nakon potpisivanja Sporazuma o okončanju štrajka između predstavnika Štrajkačkog odbora i Sindikata RGZ sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, od danas je normalizovan rad u Republičkom geodetskom zavodu.

„Potpisanim Sporazumom prihvaćeni su zahtevi koji su postavljeni od strane sindikata RGZ prilikom donošenja odluke o stupanju u štrajk. Utvrđeno je da će na nivou Vlade biti formirana radna grupa sa zadatkom da utvrdi pravce transformacije RGZ-a kao i pitanja vezana za status katastarskih službenika u narednom periodu.  Sve odluke koje su donete protiv učesnika u štrajku od strane rukovodstva RGZ-a stavljene su van snage, a nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će pokrenuti postupak nadzora i utvrđivanja odgovornosti direktora i rukovodilaca u RGZ-u“, navodi se u saopštenju sva tri sindikata u RGZ-u.

Stevan Todorov, glavni poverenik ASNS, kaže da je priključenje ASNS-RGZ štrajku u znatnoj meri doprinelo očuvanju kolektivnih inetersa i postignutim rezultatima.

„S obzirom na okolnosti štrajka (vršenje ogromnih pritisaka i ucena od strane rukovodstva) rezultati su zadovoljavajući. S druge strane mišljenja smo, imajući u vidu da su u štrajk, između ostalih, stupile i beogradske službe za katastar nepokrenosti, platforma i snaga sindikalnog delovanja su bile na snažnijem nivou i omogućile su da razultati okončanja štrajka budu i veći i ozbiljniji“, rekao je Todorov i dodao:

„Konstatovano je da je priključenje ASNS RGZ ostalim sindikatima, koji su pokrenuli štrajk, pravilan i pozitivan korak kako u smislu doprinosa pozitivnim rezultatima štrajka, tako i u pogledu postignutog jedinstva sva tri sindikata u RGZ“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

12 − 10 =