SAOPŠTENJE

Povodom policijskog pretresa Stevana Todorova, glavnog poverenika ASNS i člana štrajkačkog odbora u Republičkom geodetskom zavodu i pokušaja direktora da ga proglasi duševno bolesnim, upozoravamo javnost da ASNS više ne može i neće tolerisati permanentan mobing, pritisake, ucene i kršenje zakona od strane direktora i uprave RGZ.

Posebno upozoravamo na nezakonito postupanje nadležnih državnih organa koji umesto da primenjuju zakon i zaštite radnike i njihovo ustavno i civilizacijsko pravo da se štrajkom izbore za svoja prava, oni se grubo kršeći zakon stavljaju u službu poslodavca i uskraćujući radnicima u štrajku elementarna prava i slobode garantovane ustavom i zakonima ove zemlje. Sve ovo, uz besramanu obmanu javnosti u kojoj se isključivo i jedino socijalnim zahtevima štrajkača kalemi politička konotacija, ima isključivi cilj da se svim vrstama pritiska slome štrajkači i opravadan i potpuno zakoniti štrajk koji se vodi u skladu sa svim propisima ove zemlje.

ASNS obaveštava javnost da će svim pravnim i sindikalnim sredstvima stati u odbranu prava na štrajk, štrajkača, svojih članova i Stevana Todorova braneći istovremano i pravni sistem ove zemlje , osnovna građanska i sindikalna prava, kao i lična prava i slobodu svakog građanina uključujući i članove sindikata.

U Beogradu, 12.03.2019. godine Informativna služba ASNS