PROTESTNI SKUP ZAPOSLENIH KOJI SU U ŠTRAJKU ISPRED DIREKCIJE RGZ

Ispred zgrade Direkcije Republičkog geodetskog zavoda danas (20.03.2019.) je održan protestni skup na kojem su predstavnici Štrajkačkog odbora ponovili svoje zahteve. Okupljenima su se obratili predsednici sindikata RGZ, među kojima i glavni poverenik ASNS Stevan Todorov.

Nakon skupa isped direkcije, zaposleni koji su u štrajku su se upitili ka  Vladi Srbije i zgrade Predsedništva gde su predali zahteve za prijem kod premijerke i predsednika Republike Srbije.

Zahteva se da se svim zaposlenima obračunaju i isplate primanja po postignutom Sporazumu sa Vladom od 21. januara, da se ponište odluke o prenosu ovlašćenja na niže rukovodioce, koja su dovela do pogrešnog tumačenja odredbi Sporazuma i umanjenja primanja, hitno pokretanje nadzora nad radom rukovodstva RGZ, utvrđivanje konkretne odgovornosti zbog nepoštovanja potpisanih Sporazuma i smenu ili ostavke odgovornih lica, javno objavljivanje informacije o statusu i poziciji GEOSRBIJA u okviru RGZ-a, broju angažovanih lica i njihovoj kadrovskoj strukturi i pokretanje procedure potpisivanja Sporazuma o uslovima rada sindikata u skladu sa Zakonom i PKU.

Na protestnom skupu zahtevano je i preispitivanje svih odluka koje je rukovodstvo donelo u prethodnih par godina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 + ten =