PREDSEDNICA ASNS ZA DNEVNE NOVINE “ALO” O PREDLOGU ZAKONA O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju predviđa da radnici angažovani preko agencija imaju podjednaka prava na zaradu, naknadu zarade, radno vreme, odmore, odsustva i druga prava baš kao i drugi zaposleni koje poslodavac korisnik neposredno zapošljava. Međutim, predstavnici sindikata tvrde da ovaj predlog ipak ne garantuje potpunu zaštitu radnicima na lizing, kao i da je ostavljen prostor za zloupotrebe.

U Ministarstvu rada tvrde za “Alo!” da će novi zakon uvesti red u ovoj oblasti i maksimalno zaštititi agencijske radnike.

– Ovim zakonom se onemogućava dosadašnja praksa agencijskog angažovanja van radnog odnosa, a svi koji rade preko agencije biće izjednačeni u pogledu ostvarivanja uslova rada sa zaposlenima kod poslodavca korisnika. Pored toga uvodi se ograničenje agencijskih zaposlenih kod poslodavca korisnika – navode za “Alo!” u Ministarstvu rada.

Kako pojašnjavaju, poslodavac ne može angažovati više od deset odsto agencijski zaposlenih u radnom odnosu na određeno vreme u odnosu na ukupan broj zaposlenih kod tog poslodavca korisnika.

Jedna od novina predviđena novim predlogom zakona jeste mogućnost da agencija sa zaposlenim zaključi ugovor o radu na neodređeno vreme ili ugovor o radu na određeno vreme koje je jednako vremenu ustupanja poslodavcu korisniku, u skladu sa Zakonom o agencijskom zapošljavanju i zakonom koji se uređuje rad.

– Zaposleni koji sa agencijom imaju zaključen ugovor o radu na neodređeno vreme uživaju svu zaštitu i imaju pravo na naknadu zarade između dva ustupanja ili pravo na otpremninu u slučaju utvrđivanja viška kada agencija ne može da obezbedi posao kod drugog poslodavca korisnika – pojašnjavaju u Ministarstvu.

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, kaže za “Alo!” da je dobro što postoji predlog zakona koji će regulisati tu oblast, ali da nije što taj vid zapošljavanja uopšte imamo jer se radi o fleksibilnom vidu zapošljavanja.

– To zaposlenje je krajnje nesigurno, od danas do sutra. Traje dotle dok ste potrebni poslodavcu kome vas agencija iznajmljuje. Ono što je dobro jeste što su agencijski radnici izjednačeni sa zaposlenima kod poslodavca. Ono što nije dobro jeste što nema ograničenja i nema limita poslodavcu ukoliko zapošljava agencijske radnike koji rade na neodređeno vreme u agenciji. On ne da ne mora da poštuje limit od deset odsto već može da zaposli 100 odsto agencijske radnike, s tim što mu je uslov da zaposli radnike koje u agenciji imaju ugovor o radu na neodređeno vreme. To je na mala vrata uvođenje rada na lizing – navodi Savićeva i dodaje da će poslodavci i te kako to koristiti.

Ona ističe i da ugovor u agenciji na neodređeno vreme ne daje nikakvu sigurnost tom radniku.

– On može da ima ugovor na neodređeno, ali ako nema tražnje za njim, agencija ga neće držati. Proglasiće ga tehnološkim viškom i raskinuti ugovor o radu. Uostalom, ko će agencijskom radniku sutra dati kredit za stan na 30 godina. Ostaje potpuna nesigurnost – pojašnjava Savićeva i naglašava da je velika zamerka sindikata što je predlog zakona promenjen nakon završene javne rasprave.

Ograničenje od 24 meseca za rad na određeno

Vreme angažovanja jedne osobe, bilo preko agencije, bilo neposredno kod poslodavca, računa se u maksimalno ograničenje od 24 meseca za rad na određeno kod istog poslodavca korisnika. Po isteku tog perioda, poslodavac korisnik može istu osobu da zaposli samo na neodređeno vreme ili da ga angažuje preko agencije kod koje je taj zaposleni takođe u radnom odnosu na neodređeno vreme.

Godišni odmor i porodiljsko odsustvo

Odredbe Zakona o radu primenjivaće se na zaposlene preko agencija i kada je reč o pravu na godišnji odmor ili porodiljsko odsustvo, pa će tako radnik posle mesec dana neprekidnog rada moći da ide na godišnji odmor. Zaposlena žena prema Zakonu o radu imaće pravo da otpočne porodiljsko odsustvo najranije 45 dana, a obavezno 28 dana pre vremena određenog za porođaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fifteen − 13 =