U VALJEVU FORMIRANO GRADSKO POVERENIŠTVO ASNS. Pre osnivačke skupštine održan sastanak sa generalnim direktorom i Nadzornim odborom “Krušika”

 

Osnivačka skupština Gradskog povereništva ASNS Valjevo održana je u sredu, 22. januara, na kojoj je za gradskog poverenika izabran Nikola Tešić, građevinski tehničar iz H.K. “Krušik”.

ASNS u Valjevu broji više od dve hiljade članova. Praksa ASNS je da u opštinama i gradovima gde prelazi ovaj broj članova formira opštinska i gradska povereništva.

U okviru posete Valjevu, neposredno pre početka osnivačke skupštine, održan je sastanak delegacije ASNS sa generalnim direktorom i Nadzornim odborom “Krušika”, na kome se razgovaralo o položaju zaposlenih, poziciji i stanju u ovoj vojnoj fabrici.

U izjavi za medije, predsednica ASNS Ranka Savić je istakla da je na sastanku saopšteno da u “Krušiku” nema viška zaposlenih i da neće biti otpuštanja.

“Rečeno nam je da predstoji određena racionalizacija, koja će ići u pravcu formiranja edukativnih centara u kojima će se nekvalifikovana radna snaga prekvalifikovati i angažovati na onim poslovima koji su sada “Krušiku” potrebni. Dobili smo čvrsta uveravanja, a to se već i radi, da će svakog drugog meseca po 15 radnika sa ugovorima na određeno vreme dobiti ugovore o radu na neodređeno vreme”, rekla je predsednica ASNS i dodala da postoji velika disproporcija između kvalifikovane i nekvalifikovane radne snage, te je rečeno da će do kraja godine biti zaposleno 15 novih inženjera, jer se u valjevskoj fabrici spremaju određeni novi proizvodi.

Govoreći o finansijskoj situaciji u “Krušiku”, predsdenica ASNS je istakla da je saopšteno da ona nije sjajna, ali da imaju veliku podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije i da se ne dovodi u pitanje mesečna isplata od 2,8 miliona evra koliki je bruto iznos zarada zaposlenih, odnosno da će radnici uredno primati plate.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 + 7 =