SAOPŠTENJE ASNS GRADSKOG ODBORA VALJEVO

ASNS- Gradski odbor Valjevo želi da upozna i upozori građane Valjeva i celokupnu javnost na bezakonje koje sprovodi direktor Valjevske pivare Živojin Jovanović.

Glavni poverenik ASNS  Goran Todorović dobio je otkaz sa obrazloženjem da  nije koristio radne cipele koje su mu, inače,  dva broja manje, o čemu je blagovremeno obavestio svog šefa Dragoljuba Jokića. I  umesto da dobije radne cipele koje može da obuje,  Goran Todorović je dobio je otkaz.

Naravno da su rad i funkcija koju obavlja u ASNS razlog za otkaz, posebno što je ASNS – Valjevska pivara a.d. za kratko vreme ispunio uslove za reprezentativnost, koju direktor Živojin Jovanović, po svaku cenu, pa i besmislemnim primedbama  u rangu  „radnih cipela“, pokušava da ospori i uništi sindikat koji nije po njegovom ukusu. Besmisleni otkaz našem glavnom povereniku je jasna poruka svim članovima ASNS- Valjevska pivara šta ih čeka ako se odmah ne iščlane iz ASNS. Što se bezakonjem direktora krši trideset odredbi tri fundamentalna zakona ove zemlje i osnovna  ljudska prava zagarantovana Ustavom to ovu vrstu direktora ne zanima jer misle da su večiti i da zakoni za njih ne važe.

ASNS će svim pravnim i sindikalnim sredstvima odbraniti i zaštiti prava svog glavnog poverenika Gorana Todorovića i sve naše  članove na koje se vrši bezprimeran pritisak, a protiv  svih odgovornih, za bestijalno kršenje zakona, preduzeće sve pravne mere i zatražiti zaštitu od nadležnih državnih i pravosudnih organa.

A o bezakonju, bahatosti, samovolji i kršenju osnovnih ljudskih prava naših članova i svih radnika uvek će obavestiti i upozoriti  javnost sa jasnim ciljem  da se ovakvi slučajevi više ne ponove.

U Valjevu, 23.juna 2020. godine

Predsednik ASNS – Gradski odbor Valjevo