SINDIKALNA ŠKOLA ASNS

29.03.2019. SEMINAR U VRNJAČKOJ BANJI „JAČANJE KAPACITETA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA ASNS I NJENIH RUKOVODSTAVA“

Sindikalno obrazovni centar (SOC) Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, u cilju stalne edukacije svojih funkcionera i članova, organizovao je u Vrnjačkoj Banji od 28. do 31. marta 2019. godine seminar pod nazivom „Jačanje kapaciteta sindikalnih organizacija  ASNS i njenih rukovodstava“.

Tokom seminara obrađene su teme „Sindikat u novom vremenu”, “Izazovi sindikalnog organizovanja” i “Sloboda od straha”. Predavač je bio prof. dr Svetozar Krstić.

Učesnicima seminara su uručeni sertifikati Sindikalno obrazovnog centra ASNS.

Predsednica ASNS Ranka Savić i glavni menadžer ASNS i direktor SOC Dragan Milovanović izrazili su zadovoljstvo održanim seminarom i najavili nastavak edukacije funkcionera i članova ASNS.

 

30.03.2019. ASNS SINDIKALNA  ŠKOLA u Vrnjačkoj Banji

07.12.2018. ASNS NASTAVIO SA EDUKCIJOM SVOJIH FUNKCIONERA I ČLANOVA

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, u okviru Sindikalno obrazovnog centra, nastavila je sa edukacijom sa stručnom edukacijom svojih funkcionera i članova za sindikalni rad i sindikalno organizovanje i delovanje.

Glavni menadžer ASNS i direktor Sindikalno obrazovnog centra (SOC) Dragan Milovanović je, u uvodnom obraćanju polaznicima Sindikalne škole ASNS, rekao:

„Ovaj početni kurs treba da vam da osnovna znanja kako se upravlja i vodi jedan moderan sindikat. Mnogi od vas su već prošli prve korake bez predavanja, ali znam da čim ste izabrali da postanete poverenici Asocijacije, borci, vi sigurno nikada nećete posustati u onome što naš sindikat poropagira, a to je jedna kvalitetna i adekvatna zaštita radnika“.

Sindikalna škola ASNS traje dva dana, a danas (07.12.2018.) prvog dana obrađene su teme i to:

-„Organizovanje, značaj i delovanje sindikata u preduzećima i ustanovama“;

-„Upravljanje sredstiva sindikalne članarine i poslovanje sindikalnih organizacija ASNS“;

-„Organizovanje i vođenje sastanaka i timski rad u sindikatu“.

Polaznici Sindikalne škole ASNS su glavni poverenici i članovi Odbora poverenika ASNS iz sledećih preduzeća/ustanova: Autotransport Kostolac, Filip Moris Niš, Opštinska uprava opštine Smederevska Palanka, Gorenje Valjevo, JKP “Vidrak” Valjevo, RTB Bor, Dom zdravlja Svijalnac, Muzej savremene umetnosti, Centar za fizičku kulturu “Jezero” Kikinda, Dom zdravlja Lazarevac, JKP “Vodovod” Smederevo,  FRA Čačak, JKP “Gorica” Niš i Narodno pozorište Beograd.

Naredno predavanje biće održano 14. decembra 2018. godine. Predavač je prof. dr Svetozar Krstić.

 

Sindikalna skola ASNS dodeljivanje diploma

Sindikalna skola ASNS dodeljivanje diploma