ORGANI

Ranka Savić Predsednik ASNS

Ranka Savić Predsednik ASNS


Završila Pravni fakultet u Beogradu. Radnu karijeru započela kao pravni referent u preduzeću “Veselin Mosleša” Beograd, zatim u predstavništvu “Investkomerc” Skoplje. Od 1999. godine zaposlena u ASNS, kao generalni sekretar. 5. oktobra 2002. godine na 2 kongresu ASNS izabrana za predsednicu ASNS. Bila prvi radnički delegat Srbije u Međunarodj organizaciji rada (MOR). Inicijator osnivanja Socijalno ekonomskog Saveta (SES) republike Srbije, čiji je član bila od 2000. do 2003. godine. Od juna 2012. do marta 2014. godine bila Narodni poslanik u Skupštini Srbije i podprecednica Odbora za Rad. 13.11.2012. godine otvorila kancelariju Narodnog poslanika, tokom čijeg rada je rešeno više desetina problema građana Srbije. U decembru 2014. godine na 5. kongresu ponovo je izabrana za Predsednicu ASNS.

Saša Čolić Potpredsednik ASNS

Saša Čolić Potpredsednik ASNS

Colic_Sasa_bioTekst u pripremi…

.

.

.

 

 

 

 

.

Simo Blagojević Potpredsednik i Predsednik Granskog sindikata Saobraćaja i komunalnih delatnosti

Simo Blagojević Potpredsednik i Predsednik Granskog sindikata Saobraćaja i komunalnih delatnosti

Simo_Blagojevic_bio Završio je Drvnopreređivačku školu. Od 1994. godine zaposlen je u JKP „Zelenilo“ Beograd. Jedan je od osnivača ASNS „Zelenilo“ Beograd, 2000. godine. U dva mandata bio je sekretar ASNS „Zelenilo“ Beograd, a od oktobra 2009. godine je glavni poverenik. Na Izbornoj skupštini ASNS Granskog sindikata saobraćaja i komunalnih delatnosti, održanoj 18.10.2011. godine izabran je za predsednika, a mandat mu je potvrđen na Vanrednoj skupštini 11. marta 2015. godine. Oženjen je i otac je jednog deteta.

.
.
.

 

Milan Kolarević Potpredsednik i Predsednik Granskog sindikata Javnih službi

Milan Kolarević Potpredsednik i Predsednik Granskog sindikata Javnih službi

Milan_Kolarevic_bioЗавршио је у Београду средњу Техничку школу “Стеван Филиповић“ а касније и специјализацију.Говори енглески језик.Један је од оснивача АСНС-Народно позориште Београд, а од 2013.године је и главни повереник.Запослен у Народном позоришту на месту шефа студија за дизајн светла-Дизајнер светла.На изборној скупштини АСНС Гранског синдиката јавних служби 20. марта 2015. године изабран је за председника. Ожењен је,отац двоје деце.

.
.
.

 

Goran Duduković Potpredsednik i Predsednik Granskog sindikata poljoprivrede, duvanske industrije, prehrane, trgovine i usluga smeštaja i ishrane

Goran Duduković Potpredsednik i Predsednik Granskog sindikata poljoprivrede, duvanske industrije, prehrane, trgovine i usluga smeštaja i ishrane

Završio Višu tehničku školu. Stalno zaposlen u kompaniji „Bambi“ a.d. Požarevac od 1989. godine na poslovima supervizora linije. Inicijator je osnivanja ASNS u Bambiju i od 2001. godine je glavni poverenik. Od 2012. godine do 2014. godine bio je potpredsednik ASNS Grupacije poljoprivrede i prehrane, a na Vanrednoj izbornoj skupštini ASNS Granskog sindikata poljoprivrede, duvanske industrije, vodoprivrede, prehrane i usluga smeštaja održanoj u martu 2015. godine je izabran za predsednika.
.
.

 

 

Dragan Milovanović Glavni menadžer ASNS

Dragan Milovanović Glavni menadžer ASNS

Dragan_Milovanovic_bio Osnivač i prvi predsednik ASNS. Radno iskustvo započeo je 1975. godine u novobeogradskom metalskom preduzeću “IMT”. Sindikalnim radom bavi se od 1990. godine kada postaje predsednik Nezavisnog sindikata radnika “IMT”. Od 1992. do 1993. godine obavljao je funkciju generalnog sekretara Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, dok se od 1994. do 1995. godine nalazio na čelu Nezavisnog sindikata metalaca Srbije. Organizator je mnogih radničkih štrajkova poput dvomesečnog štrajka radnika “IMT” i osmodnevnog štrajka glađu sindikalnih aktivista “IMT”. 1992. godine, kao član Saveta DEPOS – a u vreme Vidovdanskog sabora kojim su izdejstvovani prevremeni izbori u Srbiji, poziva radnike da pred zgradom Predsedništva Srbije danonoćno protestvuju. 1996. godine inicira sindikalnu podršku Koaliciji “Zajedno” koja pobeđuje na lokalnim izborima u svim većim industrijskim centrima. Organizator je protesta protiv tadašnje SPS vlasti koja batina i hapsi štrajkače, a bio je i jedan od organizatora i aktivni učesnik velikog građanskog protesta 1996./97. godine. Osnivač je časopisa “Nezavisni metalac” i “Radnička reč” koja postaje utočište mnogih prognanih novinara. Kao čelnik ASNS bio je u vođstvu DOS – a, a nakon rušenja režima Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000. godine, postaje ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Zorana Đinđića, kasnije i u Vladi Zorana Živkovića.

Nebojša Rajković Generalni sekretar ASNS

Nebojša Rajković Generalni sekretar ASNS

Nebojsa_Rajkovic_bio Završio je Ekonomski fakultet, postdiplomske studije na Pravnom fakultetu i više specijalizacija (Univerzitet “Sent Galen”, Centar “EIZ”, dr.). Govori engleski jezik. Ekspert je za radno pravo, kolektivno ugovaranje, socijalni i civilni dijalog, poreze i doprinose, socijalno osiguranje i ljudske resurse. Učestvovao je u konsolidaciji i restruktuiranju najvećih srpskih preduzeća. Veliko iskustvo ima u dizajnu, implementaciji, monitoringu, evaluaciji i upravljanju međunarodnim projektima. Bio je predstavnik Srbije u ETF – u, predsednik Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije, predavač, predsedavajući, moderator, organizator i učesnik na mnogobrojnim domaćim i inostranim konferencijama, seminarima i radionicama. Autor je pet knjiga i priručnika (“Viškovi zaposlenih”, “Kolektivno ugovaranje”, “Zakon o radu i Zakon o zapošljavanju”, “Zarade i doprinosi za socijalno osiguranje”), velikog broja članaka i studija, a obavljao je i funkciju urednika stručnih časopisa “Privrednik” i “Paragraf”. Radio je za Svetsku banku, u Ministarstvu za rad i zapošljavanje i SIZ zapošljavanje Beograd. Bio je rukovodilac ekspertskih grupa za izradu niza zakona kojima se uruđuju radno – pravni položaj zaposlenih, kolektivnih ugovora, Socijalnog programa za rešavanje viškova Vlade Republike Srbije, Vladine komisije za MSP, kao i član Vladinih komisija za multilateralne kompezacije, subvencije u privredu, subvencije iz tranzicionog fonda, Vladinog VET tima i ekspertsko – pregovaračkog tima Vlade sa Svetskom bankom, MMF – om i dr.

 

Prvoslav Brkić Predsednik Industrijsog granskog sindikata

Prvoslav Brkić Predsednik Industrijsog granskog sindikata

Završio je srednju tehničku školu – zanimanje mašinski tehničar.

U Industriji motora Rakovica (IMR) radi od 1982. godine, na poslovima konstruktora alata u livnici, a zatim i u nabavci. Sindikalnim radom počeo je da se bavi pre 25 godina i za to vreme je vodio i organizovao veliki broj štrajkova, među kojima je i blokada pružnih saobraćajnica. Predvodnik je sindikalne borbe za spas IMR-a, učestvovao je u mnogobrojnim razgovorima i pregovorima sa nadležnim ministarstvima. Obavljao je i funkciju predsednika Gradskog odbora ASNS u Beogradu.

 

Suzana Stoisavljević Predsednik Granskog sindikata Zdravstva i socijalne zaštite Srbije

Suzana Stoisavljević Predsednik Granskog sindikata Zdravstva i socijalne zaštite Srbije

 

Danijela Cvetković Predsednica Foruma žena

Danijela Cvetković Predsednica Foruma žena

Danijela_Cvetkovic_bio Završila je Hemijsku školu. Zaposlena je u JKP „Parkig servis“, na mestu referent za kadrove. Glavni poverenik je ASNS u tom preduzeću. Na Izbornoj skupštini Foruma žena, 15. novembra 2011. godine, izabrana je za predsednicu. Udata je, majka jednog deteta.

.
.
.
.

Ivan Lazarević Predsednik Foruma mladih i predsednik ASNS grupacije UIKS-a

Ivan Lazarević Predsednik Foruma mladih i predsednik ASNS grupacije UIKS-a

Bio je zaposlen u West Alpina na poslovima rukovodioca mehanizacije. 2008. godine prelazi u Okružni zatvor Beograd, gde i danas radi u službi obezbeđenja – zvanje mlađeg zapovednika na radnom mestu pomoćnika načelnika. 2013.godine dobitnik je zlatne značke i plakete kao najbolji radnik u UIKS-u. Ima visoko obrazovanje – Master – strukovni inženjer zaštite životne sredine, smer zaštita od požara i spasavanja sa prosekom 9,11. i ima položen stručni ispit za zvanje zapovednika straže. Oženjen je, otac četvoro dece. Za predsednika Foruma mladih ASNS izabran je u februaru, 2017. godine.