INDUSTRIJSKI GRANSKI SINDIKAT

 

22.01.2020.U VALJEVU FORMIRANO GRADSKO POVERENIŠTVO ASNS.

Pre osnivačke skupštine održan sastanak sa generalnim direktorom i Nadzornim odborom “Krušika”

Osnivačka skupština Gradskog povereništva ASNS Valjevo održana je u sredu, 22. januara, na kojoj je za gradskog poverenika izabran Nikola Tešić, građevinski tehničar iz H.K. “Krušik”.

ASNS u Valjevu broji više od dve hiljade članova. Praksa ASNS je da u opštinama i gradovima gde prelazi ovaj broj članova formira opštinska i gradska povereništva.

U okviru posete Valjevu, neposredno pre početka osnivačke skupštine, održan je sastanak delegacije ASNS sa generalnim direktorom i Nadzornim odborom “Krušika”, na kome se razgovaralo o položaju zaposlenih, poziciji i stanju u ovoj vojnoj fabrici.

U izjavi za medije, predsednica ASNS Ranka Savić je istakla da je na sastanku saopšteno da u “Krušiku” nema viška zaposlenih i da neće biti otpuštanja.

“Rečeno nam je da predstoji određena racionalizacija, koja će ići u pravcu formiranja edukativnih centara u kojima će se nekvalifikovana radna snaga prekvalifikovati i angažovati na onim poslovima koji su sada “Krušiku” potrebni. Dobili smo čvrsta uveravanja, a to se već i radi, da će svakog drugog meseca po 15 radnika sa ugovorima na određeno vreme dobiti ugovore o radu na neodređeno vreme”, rekla je predsednica ASNS i dodala da postoji velika disproporcija između kvalifikovane i nekvalifikovane radne snage, te je rečeno da će do kraja godine biti zaposleno 15 novih inženjera, jer se u valjevskoj fabrici spremaju određeni novi proizvodi.

Govoreći o finansijskoj situaciji u “Krušiku”, predsdenica ASNS je istakla da je saopšteno da ona nije sjajna, ali da imaju veliku podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije i da se ne dovodi u pitanje mesečna isplata od 2,8 miliona evra koliki je bruto iznos zarada zaposlenih, odnosno da će radnici uredno primati plate.

28.09.2019.POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U HBIS SERBIA

 

“Posle dugih pregovora u HBIS Serbia potpisan je novi Kolektivni ugovor sa rokom važenja od tri godine. Cena rada ostala je ista ali su ugovoreni dodatni bonusi za zaposlene i to do 20% mesečno na osnovnu zaradu”, rekao je za naš sajt Saša Čolić, glavni poverenik ASNS i jedan od potpisnika novog Kolektivnog ugovora.

Kolektivni ugovor je potpisan 28. oktobra 2019. godine, a pored ASNS, potpis je stavio i SSS, a ispred poslodavca generalni direktor Song Sihai. Pregovori su trajali 50 dana.

08.05.2019. ASNS – ZASTAVA ORUŽJE REPREZENTATIVAN SINDIKAT KOD POSLODAVCA

Sindikatu ASNS-Zastava oružje a.d. Kragujevac utvrđena je reprezentativnost kod poslodavca. Sastanak Komisije za utvrđivanje reprezentativnosti održan je 6. maja 2019. godine, a danas je ASNS –  Zastava oružje dostavljeno Rešenje koje je potpisao generalni direktor Mladen Petković.

„Na osnovu svih podnetih dokaza i uvidom u svaku pojedinačnu pristupnicu sindikata ASNS, utvrđeno je da sindikat ispunjava zakonom propisane uslove za priznavanje reprezentativnosti i da ima preko 15% članova u odnosu na broj zaposlenih kod poslodavca“, navodi se, između ostalog, u Rešenju.

Glavni poverenik ASNS Snežana Vasiljević kaže da će utvrđena reprezentativnost ASNS znatno poboljšati socijalni dijalog u preduzeću, kao i da će ASNS u znatno većoj meri učestvovati u zastupanju interesa zaposlenih u rešavanju njihovog radnog i ekonomskog položaja.

18.04.2019. UTVRĐENA REPREZENTATIVNOST ASNS – KOVAČKI CENTAR VALJEVO

U postupku utvrđivanja reprezentativnosti sindikata kod poslodavca Kovački centar Valjevo održanom dana 18.04.2019.godine utvrđena je reprezentativnost sindikata ASNS – Kovački centar Valjevo.

“Utvrđena reprezentativnost ima veliki značaj, jer je sledeći korak učešće ASNS u zaključivanju kolektivnog ugovora kod poslodavca Kovački centar Valjevo gde će ASNS nastojati da izdejstvuje veća prava, bolje uslove rada, kao i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih”, rekao je Milovan Marković, glavni poverenik ASNS.

Sastanku za utvrđivanje reprezentativnosti su ispred ASNS pored glavnog poverenika prisustvovali i predsednik ASNS – Grupacije namenske industrije Miroslav Biberčić, pravnica u Centrali ASNS Jelena Jeremić, kao i članovi Odbora poverenika ASNS-Kovački centar Marko Mitrović i Nikola Grujičić.

12.02.2019. ODGOVOR GLAVNOG POVERENIKA ASNS H.K. “KRUŠIK” POVODOM NAPADA POVERENIKA UGS “NEZAVISNOST” “KRUŠIKA” NA ASNS

Snimak TV Vujuć Valjevo

05.02.2019. PREDSEDNICA ASNS U POSETI „ZASTAVI ORUŽJE“ KRAGUJEVAC

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić posetila je u utorak, 5. februara 2019. godine kragujevačku „Zastavu oružje“.

Najpre je održan sastanak sa novim generalnim direktorom kompanije Mladenom Petkovićem sa kojim se razgovoralo o stanju u „Zastavi oružje“ i položaju zaposlenih. Sastanku su, zajedno sa predsednicom ASNS Rankom Savić, prisustvovali i glavni poverenik ASNS Snežana Vasiljević i članovi Odbora poverenika Zoran Raković i Dejan Petković.

Održan je i sastanak sa Odborom poverenika ASNS u ovoj kragujevačkoj fabrici na kojem se diskutovalo o tekućim problemima zaposlenih, kao i o načinu delovanja sindikata ASNS u cilju poboljšanja položaja i uslova rada u preduzeću. Kao najvažnije pitanje istaklo se rešavanje problema prijema zaposlenih na određeno vreme u stalni radni odnos.

Tokom posete, predsednica ASNS obišla je i proizvodne pogone „Zastave oružje“.

29.01.2019. PREDSEDNICA ASNS I GLAVNI MENADŽER ASNS U POSETI H.K. „KRUŠIK“ VALJEVO

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić i glavni menadžer ASNS Dragan Milovanović posetili su u utorak, 29. januara H.K. „Krušik“ Valjevo i razgovarali sa članovima sindikata.

Poseta je počela sastankom sa Odborom ASNS gde su se upoznali sa problemima i stanjem u H.K. „Krušik“ Valjevo.

Posle toga održan je sastanak sa direktorom kompanije Vladanom Lukićem, kojem su prisustvovali i glavni poverenik ASNS Miroslav Biberčić i zamenik Milomir Jovanović.

Na sastanku se razgovaralo o stanju  i perspektivama „Krušika“, položaju zaposlenih, zakonima i zaštiti na radu.

Naročito značajna tema je bila prijem zaposlenih na određeno vreme u stalni radni odnos.

ASNS se duži vremenski period bori za ove zaposlene, za promenu njihovog statusa i dobijanje stalnog radnog odnosa. Radi se o velikom broju ljudi, koji suprotno odredbama Zakona o radu, rade na određeno vreme i po devet godina.

Posle pritiska koji smo izvršili na poslodavca Krušika, Ministarstvo odbrane, ali i na Ministarstvo rada, konačno se došlo do pomaka i u narednom periodu, kao prvi korak, u stalni radni odnos će biti primljeno 10% zaposlenih koji sada rade na određeno vreme. Radi se oko 320 ljudi.

Na sastanku sa direktorom je dogovoreno da kriterijumi za prijem ovih zaposlenih budu u interesu razvoja kompanije i njene budućnosti, a ne partijska ili kumovska bliskost.

Bitan kriterijum mora da bude i dužina rada pojedinca na određeno vreme.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata će nastaviti borbu za rešavanje statusa zaposlenih, za veću sigurnost radnog mesta, ali i pre svega za poštovanje Zakona o radu koji precizno reguliše rad na određeno vreme.

29.01.2019. RANKA SAVIĆ: “USKORO POSAO ZA 320 RADNIKA KRUŠIKA”

“Ugovor na neodređeno vreme u narednom periodu dobiće 320 radnika Krušika, koji su trenutno angažovani na određeno vreme”, najavila je juče predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić nakon posete valjevskoj vojnoj fabrici i razgovora  sa generalnim direktorom Vladanom Lukićem.

Dodala je da je dogovor o zapošljavanju radnika za stalno postignut “posle brojnih razgovora, ali i pritisaka na poslodavca, Minsitarstvo odbrane i ministra Aleksandra Vulina”.

Savić nije precizirala kada će radnici koji rade na određeno vreme biti primljeni u stalni radni odnos, rekavši da se “nada da će to biti vrlo brzo, najverovatnije u naredna dva meseca”.

Objašnjava da je Nadzorni odbor Krušika doneo odluku o primanju u stalni radni odnos 320 radnika, sledeća faza je utvrđivanje kriterijuma, o čemu je bilo reči i na sastanku, koji treba da budu pošteni i to će se raditi uz učešće sindikata.

“Želeli smo da predupredimo sve zloupotrebe i partijske kadrove, kumovske i rodbinske veze. Tu smo načelno postigli dogovor, ne mogu sada o tome konkretno da govorim zbog toga što taj dogovor nije definitivan, ali ćemo u svakom slučaju preduzeti sve da stalan posao dobije 320 radnika koji su potrebni Krušiku, koji su stručni, dobri radnici i koji u dužem periodu rade na određeno vreme. Jedan od ključnih kriterijuma, na čemu smo insistirali, biće upravo godine radnog staža. Prednost će, naravno uz zadovoljavanje ostalih kriterijuma, imati oni koji rade, recimo, devet godina, a takvih ima u fabrici”, objasnila je Ranka Savić.

Na pitanje novinara kako se sindikalci u Krušiku bore protiv partijskog zapošljavanja, predsednik ASNS valjevske fabrike Miroslav Biberčić kaže da se “stalno bore, da će se uvek boriti, a da li će se i kako izbriti ostaje da se vidi”.

“Mislim da toga više ne bi trebalo da bude. Trudimo se da ne bude. Mislim da to ne bi trebalo tako da ide kao što je išlo do sada. Tražiće se prvenstveno majstorski kadar, da se oni zapošljavaju i da rade”, rekao je Biberčić.

Predsednica ASNS Ranka Savić je dodala da je i partijsko zapošljavanje bilo tema razgovora sa direktorom Vladanom Lukićem. “Ono što je dobro jeste da su i u Krušiku svi postali svesni da se preteralo sa partijskim zapošljavanjem i da će u narednom periodu biti pokrenuti određeni postupci koji će početi da dovode u red trenutno stanje u Krušiku”, rekla je Ranka Savić.

U HK Krušik trenutno je zaposleno 3.186 radnika, a od tog broja njih 2000 radi na određeno vreme. Ranka Savić kaže da polovina od tog broja zaposlenih radi na ugovor na određeno vreme manje od dve godine.

Izvor: www. kolubarske.rs

 

 

Prilog TV Valjevo plus

 

04.12.2018. ZAКLJUČEN КOLEКTIVNI UGOVOR ZA GORENJE 

Posle višemesečnih pregovora juče, 4.decembra 2018. godine zaključen je Кolektivni ugovor za fabriku Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. Valjevo.

Ovim kolektivnim ugovorom obezbeđeno je povećanje zarada zaposlenih za  5.000 do 6.000 dinara, realno održavanje zarada koje se svake godine povećavaju najmanje za rast troškova života, uvećanje zarade po osnovu učinka do 40%, uvećanje zarade za rad na neradni dan od 150%, za rad noću od 40%, regres od 41.443 dinara , božićnica od 12.000 dinara i još po  dve jednokratne isplate od  2.000 dinara, povećanje godišnjeg odmora za 3 do 5 dana , posebni uslovi za rad sindikata , glavnog poverenika i organa sindikata i druge pogodnosti za zaposlene.

Posebno je važno da je kolektivni ugovor zaključen s obzirom da fabrika menja vlasnika i na ovaj način zaštićen je i garantovan  ugovoreni ekonomski i radno pravni položaj zaposlenih i sndikata i kod novog vlasnika.

Značajan doprinos u pregovorima i zaključivanju Кolektivnog ugovora dali su predstavnici ASNS , glavni poverenik Nenad Đurđević, generalni sekretar Nebojša Rajković i pravnik Ana Hadžiegrić.

28.08.2018. Počeli pregovori za zaključenje kolektivnog Ugovora u fabrici “Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o”Valjevo

U fabrici “Gorenje aparati za domacinstvo d.o.o” počeli su pregovori za zaključivanje kolektivnog Ugovora kod poslodavca.

U pregovorima učestvuju reprezentativni sindikati – ASNS”Gorenje” i Samostalni sindikat metalaca – sindikat”Gorenje”d.o.o. Valjevo i predstavnici poslodavaca.

– U pregovorima , ispred ASNS”Gorenje”d.o.o.Valjevo učestvuje : glavni poverenik ASNS”Gorenje” d.o.o Valjevo Nenad Đurđević.Ispred Centrale ASNS Nebojša Rajković – generalni sekretar , Ana Hadžiegrić – diplomirani pravnik.

 

23.08.2018. Predsednica ASNS i glavni menadžer su  posetili Valjevo.

Održan je sastanak sa članovima sindikata sa područja opštine Valjevo na kome se razgovaralo o problemima sa kojima se susreću zaposleni , kao i načinu njihovog prevazilaženja.

– Održan je i sastanak sa direktorom “Krušika” Valjevo,gospodinom  Mladenom Petkovićem.

Predsednik ASNS “Krušik” Valjevo Miroslav Biberčić ,je upoznao direktora sa inicijativom ASNS, da svi zaposleni koji rade sa Ugovorom na određeno vreme , a u radnom odnosu su duže od dve godine,budu primljeni u stalni radni odnos.

 

-Podsetili smo gospodina Petkovića , da po Zakonu o radu , rad na određeno vreme može maksimalno trajati 24 meseca , a izuzetno 36 meseci.

-Direktor Petković je u potpunosti podržao našu inicijativu i složio s sa potrebom regulisanja statusa ovih zaposlenih.

ASNS će na dalje vršiti pritisak na Ministarstvo odbrane , u cilju davanja saglasnosti , da dođe do promene Ugovora o radu ove kategorije zaposlenih.

-Nadamo se da će svi oni u “Krušiku” Valjevo , koji sa strahom iščekuju produženje Ugovora  o radu , Novu Godinu dočekati kao zaposleni sa Ugovorom na neodređeno vreme.

-O svim aktivnostima u Valjevu , govorila je na konferenciji za medije , predsednica ASNS Ranka Savić.

 29.06.2018. ASNS GORENJE VALJEVO UTVRDILO REPREZENTATIVNOST

 

U postupku utvrđivanja reprezentativnosti sindikata ASNS – Gorenje kod poslodavca Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. Valjevo održanom dana 29.06.2018.godine utvrđena je reprezentativnost sindikata ASNS – Gorenje.

Sastanku za utvrđivanje reprezentativosti prisustvovali su ispred Poslodavca: pomoćnik direktora Drago Krenker, rukovodilac stručne službe Dragan Krajinović i stručni saradnik u kadrovskoj službi Slađana Đurić, ispred ASNS pored glavnog poverenika ASNS – Gorenje Nenada Đurđevića, prisustvovao je i stručni tim ASNS, a sastanku su prisustvovali i predstavnici drugih sindikata osnovanih kod Poslodavca.

Utvrđena reprezentativnost ASNS – Gorenje ima veliki značaj, jer je sledeći korak učešće ASNS – Gorenje u zaključivanju kolektivnog ugovora kod poslodavca Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. Valjevo gde će ASNS – Gorenje dati svoj predlog kolektivnog ugovora i znatno doprineti unapređenju prava i položaja zaposlenih.

  26.04.2018. SAOPŠTENJE ASNS-INDUSTRIJSKOG GRANSKOG SINDIKATA

Povodom stavljanja Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u proceduru usvajanja u Narodnoj skupštini, ASNS još jednom izražava svoje najoštrije protivljenje i poziva narodne poslanike da ne glasuju za zakon ukoliko ne dođe do izmena u delu  kojim se  omogućava privatizacija namenske industrije.

ASNS ističe da su 165 godina tradicije i iskustva u proizvodnji naoružanja i vojne opreme dovoljna garancija za efikasno, održivo i profitabilno poslovanje vojne industrije.

Privatizacija, osim partikularnih interesa i velikih obećanja, ne bi donela ništa dobro ni radnicima niti našem društvu u celini. Asortiman, kvalitet i kapaciteti naše namenske industrije i bez privatizacije mogu da obezbede zavidno mesto na svetskom tržištu.

Potrebno je samo depolitizovati menadžment i obezbediti bolje uslove rada i zaštitu radnika i adekvatno platiti njihov rad. Davanje ovog nacionalnog resursa u ruke strancima imalo bi nesagledive posledice ne samo za radnike već za naše interese i društvo u celini.

 

U Beogradu, 26.04.2018. godine

ASNS- Industrijski granski sindikat

Prvoslav Brkić, predsednik

29.03.2018.   ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ASNS-INDUSTRIJSKOG GRANSKOG SINDIKATA. IZABRANI NOVI ORGANI TOG GRANSKOG SINDIKATA ASNS

Funkciju predsednika ASNS-Industrijskog granskog sindikata,  u naredne četiri godine, obavljaće Prvoslav Brkić, dugogodišnji predsednik ASNS u Industriji motora Rakovica.

Rođen je u Beogradu, 7. maja 1954. godine.

Završio je srednju tehničku školu – zanimanje mašinski tehničar.

U Industriji motora Rakovica (IMR) radi od 1982. godine, na poslovima konstruktora alata u livnici, a zatim i u nabavci. Sindikalnim radom počeo je da se bavi pre 25 godina i za to vreme je vodio i organizovao veliki broj štrajkova, među kojima je i blokada pružnih saobraćajnica. Predvodnik je sindikalne borbe za spas IMR-a, učestvovao je u mnogobrojnim razgovorima i pregovorima sa nadležnim ministarstvima. Obavljao je i funkciju predsednika Gradskog odbora ASNS u Beogradu.

Za sekretara ASNS-Industrijskog granskog sindikata izabran je Savo Kaljević (ASNS Hesteel Smederevo), a za potpredsednike Vlado Bulajić  (ASNS Hesteel Smederevo), Miroslav Biberčić (ASNS „Krušik“ Valjevo) i Milinko Popović (ASNS Hidrotehnika-hidroenergetika).

Izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije. U Nadzornom odboru su: Rajmond Raljević, Milomir Jovanović i Vladimir Radovanović, a u Statutarnoj komisiji Zoran Milosavljević, Aleksandar Petrović i Vladica Micić.

Na Izbornoj skupštini usvojene su Izmene i dopune Statuta ASNS-Industrijskog granskog sindikata.

22.03.2018.NAJAVA: IZBORNA SKUPŠTINA ASNS – INDUSTRIJSKOG GRANSKOG  SINDIKATA

14.03.2018.ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA ASNS INDUSTRIJSKOG GRANSKOG SINDIKATA

Danas je (14.03.2018.) održana sednica Glavnog odbora ASNS Industrijskog granskog sindikata (IGS). Na sednici su usvojeni Izveštaj o radu za 2017. godinu i Plan rada za 2018. godinu.

Glavni odbor ASNS Industrijskog granskog sindikata doneo je odluku da se 29. marta 2018. godine sa početkom u 12.00 časova održi Izborna skupština tog granskog sindikata na kojoj će biti izabran predsednik i organi  ASNS IGS.

14.02.2018.   ASNS H.K. „KRUŠIK“ VALJEVO DOKAZAO  REPREZENTATIVNOST

Sindikatu ASNS H.K. Krušik Valjevo, na danas (14.02.2018.) održanoj sednici Komisije, utvrđena je reprezentativnost kod poslodavca.

Danom utvrđivanja reprezentativnosti, ASNS H.K. „Krušik“ postaje sindikat koji će ubuduće u znatno većoj meri učestvovati u razmatranju  pitanja koja se odnose na poboljšanje ekonomskog i radno pravnog položaja svih zaposlenih u ovom valjevskom preduzeću.

Izborna skupština ASNS – Industrijskog granskog sindikata (IGS) biće održana 29. marta 2018. godine sa početkom u 12.00 časova, u velikoj sali ASNS, Karađorđeva 71 u Beogradu.

Na skupštini će biti izabrani novi predsednik i sekretar ASNS – IGS, kao i članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije ASNS – IGS.

Na dnevnom redu su i Izmene i dopune Statuta ASNS – Industrijskog granskog sindikata.

 

14.11.2017. ASNS – H.K. “Krušik” Valjevo završio pripreme za dokazivanje reprezentativnosti

18.05.2017.DONETA ODLUKA O FORMIRANJU ASNS – GRUPACIJE NAMENSKE INDUSTRIJE

Dana 18. maja 2017. godine održan je sastanak sa glavnim poverenicima ASNS iz preduzeća namenske industrije.

Razmatrala su se aktuelna pitanja vezana za rad i funkcionisanje sindikata članica ASNS namenske industrije kao i pitanja za unapređenje položaja zaposlenih.

Doneta je odluka  o formiranju ASNS – Grupacije namenske industrije sa ciljem poboljšanja i efikasnijeg rada sindikata, povećanja članstva i većeg uticaja u namenskoj instustriji koja postaje bitan segment u srpskoj privredi.

Sastanak su održali predsednica ASNS Ranka Savić, glavni menadžer Dragan Milovanović i generalni sekretar Nebojša Rajković.

ASNS – NAMENSKA INDUSTRIJA

U okviru namenske industrije imamo sledeće sindikate:

 1. ASNS – “ZASTAVA ORUŽJE” Kragujevac
 2. ASNS – “ZASTAVA KOVAČNICA” A.D. Kragujevac
 3. Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata AD “FAP” Priboj
 4. ASNS – DP “ZASTAVA KAMIONI” – Kragujevac
 5. ASNS – Holding korporacija “Krušik” a.d. Valjevo
 6. ASNS – “TRAJAL” Kruševac
 7. ASNS sindikat Kompanije “Sloboda” DD Čačak
 8. ASNS – HKPK “JUMKO” Vranje
10.11.2017. DEMANTI PREDSEDNICE ASNS, RANKE SAVIĆ
17.11.2017.RADNICI GOŠE: BIĆE PROTESTA AKO DOBIJEMO OTKAZE
03.11.2017.OTVORENO PISMO RADNIKA FŠV “GOŠA”
03.11.2017.POKRENUT STEČAJ U FŠV “GOŠA”, FABRIKA I DALJE RADI
02.11.2017.ŽELEZARA POGURALA IZVOZ
31.10.2017. PREDSEDNICA ASNS RANKA SAVIĆ I GLAVNI MENADŽER ASNS DRAGAN MILOVANOVIĆ POSETILI SU RADNIKE “FŠV” GOŠE I ČLANOVE ASNS
22.08.2017. ASNS FŠV „GOŠA“ ODRŽAO PROTEST ISPRED VLADE SRBIJE
04.08.2017. RADNICI GOŠE VIŠE OD ČETIRI MESECA U ŠTRAJKU, ČEKAJU POMOĆ DRŽAVE
03.08.2017. RADNICI GOŠE PISALI PREMIJERU I PREDSEDNIKU SLOVAČKE TRAŽEĆI POMOĆ
19.07.2017. REPORTERI NA LICU MESTA SA RADNICIMA “FŠV GOŠA” SMEDEREVSKA PALANKA
INDUSTRIJSKI SINDIKAT ASNS DAJE PODRŠKU FIJATOVIM RADNICIMA

Industrijski sindikat ASNS, daje punu podršku radnicima koji štrajkuju u FIJAT-u Kragujevac.

U potpunosti se solidarišemo sa radnicima u njihovoj opravdanoj borbi za povećanje plata, plaćen prekovremeni rad i bolje uslove rada. Odlučnost, solidarnost i jedinstvo FIJATOVIH radnika u Kragujevcu, treba da bude primer svim Sindikatima i svim zaposlenima kako se bori za svoja prava.

 

10.07.2017 TALASANJE,RADIO BEOGRAD, GOST PREDSEDNICA ASNS RANKA SAVIĆ
10.07.2017 PREDSEDNICA ASNS RANKA SAVIĆ GOST RADIO BEOGRADA,Tema – FŠV Goša-Smederevska Palanka
04.07.2017 PUNA PODRŠKA RADNICIMA „GOŠE“ U ŠTRAJKU
21.06.2017 UPRAVNI SUD PONIŠTIO REŠENJE MINISTARSTVA RADA U VEZI REPREZENTATIVNOSTI ASNS-RADNIČKOG SINDIKATA GOŠA-FŠV
13.06.2017  RADNICI GOŠE BLOKIRALI NA SAT VREMENA ŽELEZNIČKU STANICU
09.06.2017  RADNICI „GOŠE“ NE DOZVOLJAVAJU ISPORUKU VAGONA ŽOS-U

 

ASNS – Industrijski granski sindikat formiran je Odlukom Predsedništva ASNS od 13. septembra 2011. godine. Izborna skupština održana je 10. Oktobra 2011. godine .

ASNS Industriski granski sindikat

U okviru Granskog sindikata deluju sledeće grupacije:
 • ASNS GS Metalaca Srbije;
 • ASNS GS Tekstil,koža,obuća i odeća;
 • ASNS GS Građevinarstva, IGM, drvna industrija i putna privreda i
 • ASNS GS Preduzeća za radno osposobljavanje invalida
Osnovni ciljevi Granskog sindikata su:
 • društvo jednakih šansi, socijalne pravde i građanske sigurnosti;
 • radna i socijalna sigurnost članova;
 • kontinuiran rast standarda, povećanje i redovne isplate zarada i redovna uplata doprinosa za socijalno osiguranje;
 • rešavanje društvenih i socijalnih konflikata putem socijalnog dijaloga i socijalni dijalog u preduzeću;
 • opšte poboljšanje bezbednosti i zaštite zdravlja na radu;
 • sprečavanje zlostavljanja na radu;
 • edukacija članova za sindikalnu aktivnost;
 • saradnja sa drugim sindikatima u zemlji i inostranstvu.
Organi Granskog sindikata su:
 • Skupština;
 • Glavni odbor;
 • Predsedništvo;
 • Nadzorni odbor i
 • Statutarna komisija.

 

* PREDSEDNIŠTVO *

Članovi Predsedništva ASNS – Industrijskog granskog sindikata su :

 

 

Prvoslav Brkić, predsednik,(ASNS Industrija motora Rakovica)

 

 

 

 

Vlado Bulajić, potpredsednik i predsednik grupacije metalaca, (ASNS Hesteel Serbia)

 

 

 

 

 

Miroslav Biberčić potpredsednik i predsednik grupacije namenske industrije (ASNS HK Krušik)

 

 

 

 

Milinko Popović, potpredsednik i predsednik grupacije građevinarstva, IGM-a, drvne industrije i putne privrede, (ASNS Hidrotehnika Hidroenergetika)

 

 

 

 

Savo Kaljević,sekretar,(ASNS Hesteel Serbia)

 

 

 

 

 

* STATUT *

* VESTI *

* KONTAKT *

ASNS – Industrijski granski sindikat

Ul. Karađorđeva br. 71
11000 Beograd

Tel. 011/26-23-671

E-mail: asns@asns.rs