GLAVNI MENAŽER ASNS NA DEBATI „DIJALOGOM DO SARADNJE-FORUM SINDIKATA I POLITIČKIH PARTIJA“

 

Glavni menadžer Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Dragan Milovanović učestvovao je na debati  „Dijalogom do saradnje – Forum sindikata i političkih partija“ koju je 21. februara 2019. godine organizovao Međunarodni Centar Olof Palme.

Ovo je bio drugi skup u nizu, u kome su se samo neke oblasti za potencijalnu saradnju i delovanje kristalizovale: radno zakonodavstvo, prekarni rad, obrazovanje, decentralizacija, politički aktivizam i transformacija sindikata.

 

Međunarodni Centar Olof Palme predstavio je Strategiju delovanja i podrške sindikatima koja obuhvata pet tačaka i to: demokratizacija i ljudska prava, napredovanje ravnopravnosti i radničkih prava, borba protiv klimatskih promena i zaštita životne sredine, mir i dijalog – mir i konflikti i promocija rodne ravnopravnosti.

Dijalog će, prema očekivanjima organizatora, biti nastavljen.

Forumu su, pored Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, učestvovali predstavnici Konfederacije slobodnih sindikata, Saveza Samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“, a od političkih partija Demokratske stranke i Socijaldemokratske unije.

 

Ispred Međunarodnog Centra Olof Palme sa učesnicima Foruma razgovarale su Aleksandra Vidanović i Jelena Spasović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

six − 5 =