SINDIKATI AERODROMA NAJAVILI PROTEST ZA 14. MART

Predsednici reprezentativnih sindikata Aerodroma “Nikola Tesla” najavili su za 14. mart protest zaposlenih ispred modularnog objekta sa početkom u 15 časova.  Kako su najavili na danas održanoj konferenciji za novinare, na protestu će iskazati nezadovoljstvo najavljenom odlukom da će, od dobiti za prošlu godinu, zaposlenima pripasti 0,44 odsto umesto očekivanih 6,6 odsto.

“Ukupna dobit aerodroma za prošlu godinu, sa koncesionom naknadom, iznosi 53,2 milijarde dinara, od čega je za raspodelu zaposlenima opredeljeno oko 234 miliona dinara odnosno 0,44 procenta”, saopštili su sindikati Aerodroma.

Sindikati od većinskog akcionara Vlade Republike Srbije traže da zaposlenima i u ovoj godini pripadne 6,6 odsto od dobiti i istakli da se ovaj zahtev ni na jedan način ne odnosi na novog poslodavca „Vansi erport Srbija“ koji je svoju koncesionu naknadu već uplatio Republici Srbiji.

„S obzirom na to da na naš zahtev Vlada Srbije nije odgovorila pozitivno, niti nas je premijerka pozvala na traženi sastanak, dogovorili smo se da organizujemo miran protest kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo“, rečeno je na konferenciji za novinare.

Protest organizuju sindikati ASNS, “Zajedno”, “Nezavisni” i “Sloga”.

Izvor: Tanjug/asns.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × five =