ŠTRAJK GLAĐU U JKP “VODOVOD I KANALIZACIJA” KRAGUJEVAC

 

Glavni poverenik ASNS u JKP “Vodovod i kanalizacija” Kragujevac Aleksandar Krstić i još 11 zaposlenih stupili su danas, od podneva, u štrajk glađu pošto nije došlo do očekivanog sastanka sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem.

Zaposleni u ovom preduzeću su od 29.jula u štrajku zahtevajući povećanje zarada i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za komunalnu delatnost grada Kragujevca.

Štrajkače su danas posetili potpredsednik ASNS i predsednik ASNS Granskog sindikata saobraćaja i komunalne delatnosti Simo Blagojević i predstavnici centrala Samostalnog i Nezavisnog sindikata.

Prema rečima Blagojevića, štrajk je pokrenut zbog nepoštovanja Sporazuma o prekidu štrajka  17. decembra prošle godine od strane osnivača u kome je navedeno da će pregovori o zaključenju kolektivnog ugovora otpočeti najkasnije za šest meseci od dana potpisivanja Sporazuma.

“Kako je taj rok istekao 17. juna ove godine, zaposleni su odlučili da ponovo štrajkuju, a sada i da isti radikalizuju otpočinjenjem štrajka glađu”, istakao je Blagojević.

Aleksandar Krstić, glavni poverenik ASNS, rekao je da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva i dodao da očekuje da će ipak doći do pregovara sa gradonačelnikom kako bi se došlo do konkretnih rešenja.

U štrajku su ASNS, Samostalni sindikat i Nezavisnost.

 

 

 

 

 

 

Foto: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × 2 =