POSETA PREDSEDNICE ASNS ŽELEZARI SMEDEREVO

 

Dana 22.08.2019. godine održan je sastanak sa zamenikom direktora Wang Lianxi u Železari Smederevo. Pored zamenika direktora, sastanku su prisustvovali predsednica ASNS Ranka Savić, predsednik ASNS Železara Smederevo Saša Čolić, predsednik SSSS Ljubisav Orbović i Zoran Vujović iz SSSS.

Gospodin Wang Lianxi nas je upoznao sa stanjem u Železari Smederevo, planovima i investicijama u cilju zaštite životne sredine.

Predstavnici sindikata su bili jedinstveni u oceni da je dobro što je kineska kompanija HBIS preuzela Železaru, što se proizvodnja nastavlja i što su sačuvana radna mesta.

Razgovaralo se i o novom Kolektivnom ugovoru, čiji pregovori počinju u petak 23. avgusta, a u kojima učestvuju dva reprezentativna sindikata – ASNS i SSSS.

Svi smo izrazili nadu da će se novim Kolektivnim ugovorom poboljšati standard i uslovi rada zaposlenih u HBIS Železara Smederevo.

Predsednica ASNS je i pohvalila odnos poslodavca Železare prema sindikatima. To je pre svega partnerski odnos, a ne odnos suprotstavljenih strana. Naš zajednički interes jeste rad Železare i radnik koji je zadovoljan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

11 − two =