VRATIMO DOSTOJANSTVO KOMUNALNOM RADNIKU! ODRŽAN JAVNI PROTEST ZAPOSLENIH U KOMUNALNOM SEKTORU

Granski sindikati komunalne delatnosti Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, Samostalnog sindikata i Nezavisnosti organizovali su danas (07.11.2019.) javni protest “Vratimo dostojanstvo komunalnom radniku”.

Radnici su se najpre okupili na platou Trga Nikole Pašića, odakle su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, gde su predali svoje zahteve.

Zahteva se povećanje zarade u komunalnom sektoru za najmanje 13 odsto u 2020. godini i vraćanje dostojanstva komunalnom radniku sa jasnom porukom da zaposleni u komunalnoj delatnosti ne žele više da plaćaju cenu očuvanja socijalnog mira u Srbiji.

Simo Blagojević, predsednik ASNS Granskog sindikata saobraćaja i komunalne delatnosti, kaže da je Vlada Srbije i ovaj put isključila zaposlene u komunalnoj delatnosti iz povećanja zarada.

“I pored toga što zaposleni u komunalnom sistemu svakodnevno obavljaju svoje poslove, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, u svim vremenskim uslovima, Vlada Srbije ih je i ovaj put izostavila iz povećanja zarada”, rekao je Blagojević.

On je dodao da se zaposlenima u komunalnom sektoru već šestu godinu zaredom uzima 10 odsto od zarade kao dodatni porez i uplaćuje u budžet Republike Srbije.

“Najavljuje se povećanje zarada za zaposlene u prosveti, zdravstvu, javnim službama, penzionerima, što mi pozdravljamo i podržavamo, ali tražimo i povećanje za zaposlene u komunalnom sistemu za najmanje 13 odsto”, istakao je Blagojević i uputio poziv svim korisnicima komunalnih usluga da podrže njihove zahteve, a oni će im se odužiti još kvalitetnijim pružanjem usluga.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × 3 =