FORUM “REFORMA PORESKE UPRAVE – KAKO DA POSTANE PRIVREDNA I EFIKASNA”

Glavni menadžer ASNS Dragan Milovanović i generalni sekretar ASNS Nebojša Rajković učestvovali su 15. novembra na Forumu “Reforma Poreske uprave – Kako da postane privredna i efikasna”, koji je organizovala Biznis info grupa u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Uvodničari su bili Milica Bisić, profesor na FEFA, Đerđ Pap iz Udruženja poreskih savetnika, Zoran Skopljak, predstavnik Svetske banke, Dušan Vasiljević, iz NALED-a i Vladimir Marinković iz kompanije Sunce Marinković.

Jedna od glavnih tačaka aranžmana Srbije sa MMF-om početkom 2015. godine bila je reforma Poreske uprave Srbije kako bi se smanjila siva ekonomija, koja je procenjena na čak 30 odsto BDP-a.

Da bi postala moderna i efikasna poreska administracija, Poreska uprava mora da prođe kroz reformu koja je oročena do 2023. godine. Pre tri meseca završen je jedan deo reformi. Smanjenje broja filijala sa početnih 178 na svega 37 jedinica. To je tek početak,a sledi uvođenje modernog informacionog sistema i modernizacija poslovnih procesa, istaknuto je na Forumu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen − seven =