DIS PODRŽAO INICIJATIVU ASNS O UKIDANJU RADA NEDELJOM

 

Povodom aktuelnih rasprava u domaćoj javnosti i inicijative Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) o ukidanju radne nedelje za sve trgovine u našoj zemlji, generalni direktor DIS-a, Ivan Šuleić, u ime kompanije je izneo jasan i nedvosmislen stav na ovu temu.

„DIS, kao najveći domaći trgovinski lanac, daje jedinstvenu i nedvosmislenu podršku odluci koja bi nedelju proglasila neradnim danom za sve trgovine na tržištu.

DIS, kao domaća i porodična kompanija koja gaji tradicionalne vrednosti od svog nastanka, porodicu smatra fundamentom srpskog društva.

A nedelja je oduvek bila dan za njeno okupljanje.“

Pored toga, g-din Šuleić je napomenuo da je ovakva praksa, koja je u mnogim evropskim zemljama na snazi godinama unazad, „najnormalnija stvar svakog humanog društva, stvar koja se ne tiče samo porodice, nego i pojedinca. Naprosto, jedan fiksni slobodan dan u nedelji ne sme biti luksuz već norma a priori. Norma koja bi donela mnogobrojne prednosti – kako za zaposlene, tako i za poslodavce…

Naime, poslodavci u trgovinama bi posle donošenja ovakve odluke bili oslobođeni dela troškova a to bi nesumnjivo omogućilo da deo uštede bude preusmeren na poboljšanje uslova rada i finansijske benefite za zaposlene, kao i podizanje kvaliteta usluge i asortimana.“

Ovom prilikom, g-din Šuleić je pozvao sve trgovine koje posluju na srpskom tržištu da podrže donošenje ovakve odluke. Istovremeno je izrazio stav da ukoliko se donese odluka o zabrani rada nedeljom, mora važiti za sve učesnike tržišne utakmice podjednako, kako bi rezultati njegovog uvođenja bili smisleni i pravedni.

https://www.alo.rs/vesti/ekonomija/velika-podrska-inicijativi-za-uvodenje-nedelje-kao-neradnog-dana/270932/vest

Izvor: Alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × three =