SAOPŠTENJE ASNS

 

Srbija je šest meseci bez Vlade u uslovima najveće zdravstvene, ekonomske i, pre svega, društvene krize u našoj novijoj istoriji.

U okolnostima kada je na dnevnom nivou neophodno donošenje odluka, mera,  sprovođenje aktivnosti i preduzimanje akcija, i pre svega preuzimanje odgovornosti od čega, bukvalno, zavisi sudbina i budućnost ove Zemlje, Srbija ima tehničku Vladu, ministre skoncentrisane, pre svega, na medijsku i partijsku promociju, koji otaljavaju svoj posao u iščekivanju svoje dalje sudbine i potpuno inertnu, i onako tromu i usporenu, državnu administraciju.

A problemi se samo gomilaju, počev od nesposobnosti da se sprovedu najbanalnije mere kao što je nošenje maski u javnom prevozu, pa do fundamentalnih ekonomskih i društvenih problema, od kojih je kolektivna depresija nacije samo vrh ledenog brega.

Zaposleni i sindikati se sureću sa brojnim, vrlo ozbiljnim svakodnevnim problemima, pre svega, u sprovođnju propisanih epidemioloških mera zaštite zaposlenih, isplate zarada, viškova zaposlenih, nepoštovanja osnovnih prava i već pola godine nemaju adresu na koju mogu da se obrate. Da ne govorimo o ozbiljnim ekonomskim problemima, neophodnim reformama, preko potrebnim izmenama zakona i drugom. Praktično cela zemlja je na tajm autu i to bez ikakve realne potrebe, osim neophodnosti da se održavaju medijske i partijske tenzije.

Uozbiljite se i završavajte već jednom, dosta nam je igara, vreme je da se obezbedi hleb ovom narodu.

 

U Beogradu,

13.10.2020. godine

Služba za odnose sa javnošću

Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − 2 =