SAOPŠTENJE ASNS O REBALANSU BUDŽETA I DEFICITU

Od blagostanja, neviđenog čuda u Evropi i prvog mesta na celom svetu, dođe nam rebalans budžeta, a sa njim i deficit od 483 milijarde dinara ili 8,8% svega što ćemo ove godine stvoriti u Srbiji.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata dugo upozorava da će veliki broj zaposlenih ostati bez posla, da je veliki broj građana koji nema novac za osnovne životne potrebe, da je ovo velika kriza koja će pogoditi sve strukture društva.

Vlast uporno negira ovakve scenarije. Tvrdi da para ima, da ćemo lako prebroditi krizu, da smo mnogo bolji od naših suseda, da je više zaposlenih nego otpuštenih radnika.

Dobijamo raznorazne statističke podatke u koje niko ne veruje, pa tako sada dobismo i rebalans budžeta iz koga ne možemo da vidimo gde i za šta idu naše pare. Ovako veliki minus mora da se pokrije i to će ići preko leđa radnika i njihovih porodica.

Potrošile su se pare od koncesije Aerodroma Nikola Tesla (radnici se otpuštaju) i prodaje Кomercijalne banke.
Sada vladi ostaje jedino da uzima nove kredite, da povećava javni dug i još više zadužuje nove generacije.

Radnici i građani Srbije u narednim mesecima mogu da očekuju nove poreze i namete. To će biti potpuno transparentno – ko ne plati, doći će mu na vrata izvršitelji.

 

U Beogradu, 10.11.2020. godine

Služba za odnose sa javnošću ASNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine + 8 =