ASNS – STAV O VAКCINISANJU

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata je sindikat koji se od svog nastanka bori za uređenu, demokratsku i socijalno orjentisanu državu.

Prioritet našeg rada su ljudska prava u čijem sklopu su i radna prava naših građana.

U uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize, demokratska prava jednih se uslovljavaju pravima drugih.

Potpuno podržavamo slobodu izbora građana da sami odluče da li će se vakcinisati ili ne, ali zadržavamo za sebe pravo da apelujemo na sve njih da razmišljaju (ako ne o sebi), onda o drugima.

U poslednje vreme nam se javlja sve veći broj naših članova, zdravstvenih radnika koji postavljaju pitanje – da li su demokratska prava drugih veće težine od njihovih i demokratskih i radnih prava? Da li imaju pravo na godišnji odmor? Da li imaju pravo na bolovanje? Šta će se desiti sa zdravstvenim sistemom ako masovno počnu da koriste svoja prava.

Razloga za odlazak na bolovanje ima mnogo. Zdravstveni radnici se žale da su preumorni, da su psihički izuzetno loše i da ih muči nesanica.

Nije dovoljno da ih nazivamo herojima. Potrebno je da pokažemo solidarnost, ali i odgovornost u ovako teškim vremenima, da se vakcinišemo i pomognemo, pre svega sebi, a onda i onima koji se više od godinu dana nesebično bore za sve nas.

 

U Beogradu, 02.04.2021. godine

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata
Informativna služba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × 5 =