ASNS NA SASTANKU SA MINISTARKOM RUDARSTVA I ENERGETIKE ZORANOM MIHAJLOVIĆ

 

U Vladi Srbije, dana 9.06.2021. godine, održan je sastanak ministarkе rudarstva i energetike Zoranе Mihajlović i njenih saradnika sa predstavnicima ASNS, na čelu sa predsednicom Rankom Savić.

Povod sastanka je bio izuzetno težak položaj privrednih preduzeća izdvojenih iz EPS-a: Autotransport Kostolac, PD Prim d.o.o. Kostolac i P.D. Georad Drmno.

Na sastanku smo upoznali ministarku sa svim problemima ovih preduzeća, zabrinutost radnika za budućnost preduzeća, znatno niže zarade zaposlenih nego pre izdvajanja.

Ministarku smo upoznali i sa velikim problemima koje imamo sa direktorom P.D. Georad Drmno, koji je našim predsednicima sindikata uručio otkaze.

Otkaz je prvo dobio predsednik ASNS Vladimir Marinković, a onda i drugoimenovani predsednik  Jovica Milovanović. Odlukom suda Jovica Milovanović je vraćen na posao, ali direktoru ni to nije bilo dovoljno, te mu je uručio i drugi otkaz.

Od ministarke smo tražili zaštitu za naše članove od bahatog ponašanja direktora Miodraga Stepanovića.

Na sastanku je dogovoreno:

1. Da Ministartvo uradi analizu rada izdvojenih preduzeća

2. Da se u najkraćem roku održi sastanak sa predstavnicima sindikata, Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva privrede u cilju pronalaženja rešenja za ova preduzeća

Predstavnici ASNS su u potpunosti zadovoljni održanim sastankom i spremnošću ministarstva da se problem reši.

Autor: ASNS

 

MIHAJLOVIĆEVA: NEOPHODNA SARADNJA I SA SINDIKATIMA I SA PREDUZEĆIMA

Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike   Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata o problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u izdvojenim preduzećima EPS-a, Autotransport Kostolac, PD Prim d.o.o. Kostolac i P.D. Georad Drmno.

Kako su rekli, radnici su zabrinuti za budućnost kompanija, plate su znatno niže nego pre izdvajanja, postoje veliki problemi sa menadžmentom, a upitna je budućnost firmi, s obzirom na, kako navode,  pad ukupne vrednosti preduzeća. Oni su zatražili i da se vrate pod okrilje EPS-a.

Potpredsednica Vlade i resorna ministarka, prof. dr Zorana Mihajlović rekla je da će Ministartvo rudarstva i energetike pružiti maksimalnu pomoć u okviru svojih nadležnosti, a najavila je i zajednički sastanak sa Ministarstvom privrede.

“Imali smo sastanak i sa sindikatom zaposlenih u EPS-u, napravićemo analizu izdvojenih preduzeća, a u tome će nam biti potrebna saradnja sa svim sindikatima, kao i sa upravom izdvojenih preduzeća i Elektroprivrede Srbije. Iniciraćemo i sastanak sa Ministarstvom privrede o dosadašnjem radu i planovima za budućnost izdvojenih preduzeća, istakla je Mihajlovićeva.

Predstavnici ASNS zahvalili su na saradnji koju imaju sa potpredsednicom Vlade i Ministarstvom rudarstva i energetike i izrazili nadu da će ona biti na visokom nivou i u narednom periodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × 2 =