PREDSTAVNICI ASNS NA SEMINARU “RODNA PERSPEKTIVA U DIZAJNIRANJU I PRAĆENJU JAVNIH POLITIKA”

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata učestvovali su na dvodnevnom seminaru na temu “Rodna perspektiva u dizajniranju i praćenju javnih politika” održanom (17. i 18. juna) na Fruškoj Gori u organizaciji Fondacije Centar za demokratiju (FCD).

Seminar je bio namenjen sindikatima, a pored predstavnika Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, učestvovali su i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, UGS “Nezavisnost” i Unije sindikata prosvetnih radnika.

Ispred ASNS prisustvovali su Ana Hadžiegrić, pravnica u Centrali ASNS, Suzana Jovanović (ASNS – Sindikat pravosudne straže Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu), Radica Nenadović (ASNS – Gradska uprava grada Kragujevca), Andrija Simović (ASNS – Sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu), Nadan Mikić (ASNS – KBC Zvezdara) i Marko Trajković (ASNS – Merkator S). Predavači su bili Sarita Bradaš iz Fondacije Centar za demokratiju i Miloš Đajić iz Centra modernih veština.

Kroz ovaj trening, učesnici i učesnice su dodatno osnaženi za razumevanje urodnjavanja javnih politika, kao skupa strateških pristupa i procesa koji služe za postizanje rodne ravnopravnosti.

Cilj treninga je bio da onima koji učestvuju u kreiranju i praćenju javnih politika približi proces uvođenja rodne perspektive, imajući u vidu standarde i prakse Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

FCD je obuku organizovao u okviru projekta “Radna prava su naša prava” uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − six =