SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata javio se veliki broj građana Srbije, koji od nas traže pomoć i zaštitu usled torture koju trpe zbog preglasne muzike iz noćnih klubova i kafića.
Život ovih ljudi se pretvorio u „noćnu moru“. Nemaju zaštitu ni jednog nadležnog organa. Obraćali su se svima. Dobili su odgovor od strane komunalne policije da noćni klubovi imaju pravo (ako nisu u stambenoj zgradi) da rade šta hoće i dokle hoće. Ništa Zakon o remećenju javnog reda i mira. Ništa činjenica da klubovi zvučnike drže na otvorenom i da je potpuno nebitno da li su u stambenoj zgradi ili ne.
Bitno je jedino to da buke nema u blizini njihovih stanova, kuća i vila. Tamo je mir i tišina. Njihova deca spokojno spavaju, a oni ujutro idu na posao bez glavobolje i umora.
Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata se obratila i predsedniku države i tražili smo i od njega pomoć u rešavanju ovog problema građana Beograda.
Prema našim procenama, više stotina hiljada Beograđana je izloženo ovoj torturi i zlostavljanju.
Građani od nas traže organizovanje u cilju borbe protiv ovog bezakonja. Po ko zna koji put građani – poreski obveznici su prinuđeni da se sami bore za svoja ljudska prava a pre svega pravo na život.
Bahatost, nepoštovanje Zakona, maltretiranje građana i njihova samodovoljnost – biće kažnjeni na sledećim izborima.

U Beogradu, 24.06.2021. godine

                                                             Predsednica ASNS

       Ranka Savić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 − 2 =