PREDSTAVNICI MLADIH ASNS NA SEMINARU “SOCIJALNO-EKONOMSKA PRAVA I MLADA GENERACIJA“

 

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata učestvovali su na dvodnevnom seminaru na temu “Socijalno-ekonomska prava i mlada generacija” održanom (14. i 15. oktobra) na Fruškoj Gori u organizaciji Fondacije Centar za demokratiju (FCD).

Seminar je bio namenjen članovima i članicama sekcija mladih iz sindikata i civilnog društva, a pored predstavnika Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, učestvovali su i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS “Nezavisnost”.

Ispred ASNS prisustvovali su Marko Paunović (ASNS – Delhaize Serbia), Nemanja Vujić (ASNS – HK “Krušik” Valjevo), Radislav Blagojević i Katarina Janković (ASNS – Zelenilo Beograd)

Predavači su bili Melanija Lojpur iz SSSS i Igor Jojkić iz Centra modernih veština.

Kroz ovaj trening, učesnici i učesnice su dodatno osnaženi za razumevanje socio-ekonomskih prava i održivog razvoja, uloge sindikata i drugih aktera u socijalno-ekonomskom razvoju i evropskim integracijama, definisanja prostora za saradnju iz ugla mladih između sindikata, političkih partija i civilnog sektora, kao i akcionog planiranja buduće saradnje.

Cilj treninga je bio da poveća podršku sekcijama mladih u održivim društveno-ekonomskim reformama zasnovanim na ljudskim pravima i da ih osnaži za bolje razumevanje različitih uloga i podstakne da razvijaju zajedničke akcije.

FCD je obuku organizovao u okviru projekta “Radna prava su naša prava” uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − sixteen =