SAOPŠTENJE ASNS

 

 

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) izražava najoštriji protest i osuđuje neosnovane napade direktora RGZ-a Borka Draškovića na predsednike tri sindikata u RGZ-u, među kojima i glavnog poverenika ASNS, da su učestvovali u hakerskom napadu na RGZ.
Protiv Borka Draškovića ASNS će podneti krivičnu prijavu zbog lažnih i neosnovanih optužbi i od nadležnih državnih organa Javnog tužilaštva i Bezbednosno-informativne agencije zatražiti da se ispita da li je tokom hakerskih napada došlo do eventualnih vlasničkih promena na zemljištu, odnosno da li je dolazilo do eventualnog skidanja hipoteka i ostalih tereta upisanih na određenim parcelama.
ASNS će tražiti i da se ispita da li su na pojedinim katarskim parcelama vršena knjiženja na fizička lica, pogotovo na onim parcelama na kojima je planirana izgradnja objekata od javnog interesa, kao što su putevi, železnica i slično.
Smatramo da direktor RGZ-a Borko Drašković šikaniranjem i otvorenim progonom predstavnika tri sindikata pokušava da sakrije svoju nestručnost, a možda i pojedine nepravilnosti u radu.
Takođe, ukazujemo da sukob između direktora RGZ-a i sindikata RGZ traje više godina i da su takav odnos prouzrokovala upozorenja Sindikata na nestručan i bahat rad rukovodstva.
Imajući u vidu značaj ove instucije, kako za državu tako i za građane Srbije, smatramo da je krajnje je vreme da se država pozabavi radom direktora RGZ-a i ispita odgovornost za poslednja dešavanja u RGZ-a.

 

U Beogradu, 28.07.2022. godine

 

ASNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × one =